Günün Mesajı

13/03/2017 - DÜŞÇÜLER

Aranıza sızan bu kişiler de onlar gibi gördükleri düşlere dayanarak öz bedenlerini kirletiyor, Rab'bin yetkisini hiçe sayıyor, yüce varlıklara sövüyorlar.

Yahuda 1:8

Uyuklama ruhunun imanımızı uyuşturmasına izin vermemeliyiz. Kutsallık uyanık olanların bir özelliğidir. Düşçülerin doğası lekelidir ve onları tavırlarından tanırsınız. Her zaman Rab’be hizmet etmeye devam edin.

 

Rab’be hizmet etmiş olan bazı insanlar bir süre sonra imanda uykuya dalıyorlar.  Bu olduğu zaman düşçüler şeytana hayatlarında alan tanımış olurlar ve şeytan da bunu değerlendirir. İnsanın Rab’bin planının dışında yaşadığını gösteren detaylardan biri siyasete atılması ve ülkeye hizmet ettiğini söylemesidir.  Ülkeye hizmet etmekte yanlış olan bir şey yoktur. Ama Yüce Rab’be hizmet ettiğini iddia eden birinin öncelikle Rab’bin egemenliğiyle ilgili konularla uğraşması gereklidir. Kendisini bu dünyanın işlerine teslim eden kişi Rab’bin çağrısını önemsemiyordur.

 

Uyanık olanları ise kutsallıklarından tanırsınız. Her zaman insana faydalı olan şeylerden bahseder, başkalarının hayatlarına karışmazlar. Zamanlarını başka insanları tövbeye ve doğruluğa getirmeye adarlar. Ama bunun tersi de doğrudur çünkü benliğe göre yaşayanlar dünyanın kaygılarıyla boğuşurlar. Ama gerçekten Rab’be hizmet edenler ellerinden gelenin en iyisini yaparak temiz kalmaya çalışırlar.

 

Diğer yandan ‘düşçüler’ ise benliğin kirliliklerini hiç umursamazlar. Onlara göre kendilerinin dışındaki herkes yanlıştır. Küstahtırlar ve Rab’be hizmet ettiklerini söyleyerek Rab’bin çocuklarına zarar verirler. Bir tavsiye verdiklerinde Söz’ün o konuda ne söylediğini umursamazlar. Amaçları geçici başarılardır ve bu yüzden hiç çaba sarf etmezler. Dahası, amaçlarına ulaşmaya olan düşkünlükleri nedeniyle şeytana hizmet eden insanlarla bile anlaşma yapabilirler. ‘Amaçlar araçları meşru kılar’ felsefesiyle hareket ederler. Hiç utanmadan yalan söylerler ve eylemlerini Rab’bin işini yaptıkları bahanesiyle meşru göstermeye çalışırlar. Ama Rab eğer kendisi gerçekse, egemenliğinin ilerleyişi için nasıl yalanların kullanılmasını kabul edebilir?

 

Rab’bin hizmetkarı olmak bir insanın olabileceği en iyi şeydir. Dünyanın sunduklarına aldanmayın. Yalan söyleyenler, kandıranlar ve amaçlarına ulaşmak için başkalarına zarar verenler Rab’bin Egemenliğinden çıkartılacaklar. Düşmanın ellerine alet olmaktan daha tehlikeli bir şey yoktur. Öz benliklerini kirletenler  sonradan çok pişman olurlar ama her şey için çok geç olur. Gerçeğin yolunda yürüyenler ve sahtekarlığa başvurmayanlar ise özgür olurlar ve başları dik bir şekilde yürüyebilirler.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares