Günün Mesajı

16/03/2017 - GÖKSEL EKMEK

Onlar da, “Efendimiz, bizlere her zaman bu ekmeği ver!” dediler.

Yuhanna 6:34

Bedenin açlığını doyuran ekmeği aramak en öncelikli hedefimiz olmamalıdır çünkü sadece Rab’de gerçek yiyecek vardır ve Rab bu yiyeceği bize karşılıksız olarak verir. Bunu anlayamamak birçok insanı yanlışa götürmektedir. Bu yüzden kardeşler, hedefiniz önce mükemmel ekmeği bulmak olmalıdır.

 

Kendisini izleyen kalabalığa sonsuz yaşam veren ekmeği anlattıktan sonra İsa insanların ondan bu ekmeği istediklerini duydu. Rab’bin Sözü bize sonsuzluk boyunca verilecek olan yiyecektir. Tıpkı normal ekmeğin bedenimiz için gerekli bir besin olması gibi, ruhsal ekmek, yani İsa (ayet 35) de ruhumuzun doyması için gereklidir. O olmadan zayıf düşeriz ve ayartılar karşısında yeniliriz.

 

Rab’bi sadece maddi ekmek bulmak için aramamalıyız. Elbette o bize bu yiyeceği de verir, ama Kutsal Metinlerdeki ruhsal yiyecekleri aramak daha iyidir. Onlar ruhumuza sonsuz fayda sağlarlar. Rab’bin Sofrasında size sunulanlardan alabileceğiniz bilgelik sonsuza dek sizinle birlikte kalır.

 

Birçoklarının anlamadığı şey, Rab’bin yapabileceklerinin duaya cevap olarak gerçekleşen mucizelerden ibaret olmadığıdır. Kutsal Sözü duyduğumuzda yüreklerimize gelen anlayışı aramalıyız. O bize sonsuzluk boyunca eşlik edecektir.

 

Kutsal Kitap bize Rab’bin halkının bilgisizlikten dolayı sıkıntı yaşayacağını söylemiştir (Hoşea 4:6). Genellikle hatalarımızdan dolayı şeytanı suçlarız ama insan Sözü okumayı ve onun üzerinde derin düşünmeyi bıraktığında öylesine zayıflar ki en aptal kötü ruh bile ona saldırmakta başarılı olabilir. Ama zayıf düşenler yaşayan Ekmekten beslenirlerse güçlenirler.

 

Kutsal Kitap Rab’bin halkının geçmişte gerçek Ekmekten yoksun oldukları için yenilgiye uğradıklarını göstermiştir. Ama İsrailliler gökten gelen ekmekle beslendiklerinde güçlendiler ve düşmandan sakınabildiler. Bu ekmeği yiyenler güçlenir ve duaları cevaplanır çünkü göklerin kapıları imanı olanlara karşı asla kapanmaz. Hatta onu çalanlar için her zaman açık olacaktır (Matta 7:7).

 

Her ihtiyacımız için doğru ekmeği bulmalıyız. Kimse gerçek ve adalete olan tüm açlığı doyuracak olan gerçek Ekmeği reddetmemelidir.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares