Günün Mesajı

17/03/2017 - RAB’BİN ORDUSU

Dağlardaki kalabalığın gürültüsünü dinleyin!
Büyük bir halkın sesini andırıyor.
Bir araya gelmiş ulusların
Ve krallıkların gümbürtüsünü dinleyin!
Her Şeye Egemen RAB bir orduyu savaşa hazırlıyor.

Yeşaya 13:4

Yeşaya’da adı geçen Babil ünlü kral Nebukadnessar’ın ülkesinden daha fazlasıdır. Babil Rab’be adanmışlar tarafından tamamen yok edilecek olan, bunun için Rab’bin yetki verdiği karanlık güçlerden birini de ifade eder. Rab ordusunu toplayacaktır. Bu zaman geldiğinde sizi üstünüz kirli, kıyafetsiz ve zırhsız bulmasın! Kutsal sesi yükseltin!

 

Babil Şeytanın krallığını temsil eder. İlk insan Adem’in işlediği günah yüzünden düşman dünyanın kontrolünü ele geçirdi ve birçok insanı köleleştirerek onları kendi kötü işleri için kullandı. Şeytan zalimdir ve acımasız bir güçle insanları tutsak eder, kontrol eder, hayatlarını hastalıklarla, günahlarla ve suçlarla yok eder. Bu yüzden kilisenin uyanması ve yetkili pozisyonunu alması gereklidir. Çünkü Rab’bin öfkesi bu orduyu kullanacaktır.

 

Karanlığın hayatları kontrol eden ve yok eden güçleri bizi etkilememelidir çünkü İsa Rab’bin egemenliğinde bizi şeytanın işlerini yok etmemiz için yetkili kılmıştır. Bugün kilise eğer isterse tutsakları günahtan özgür bırakabilir. Mesih’e ait olduğumuz için Baba’nın işini yapmak üzere bize verilmiş gücü kullanabiliriz.

 

Yeniden doğarak Rab’bin halkına dahil olduk ve bize İsa’nın adında hareket etme gücü verildi (Markos 16:17). Rab’be adandık ve şeytanın yeryüzündeki işlerini yok etmekle görevlendirildik. Rab’be şeytani ruhların etkisi altındaki birisinin kurtulması için yakardığımızda Rab bize cevap verir. Rab’bin adında hareket ettiğimizde şeytan bizi dinlemek zorunda kalır. Milyonlarca insan onları özgür bırakacak eylemlerimizi beklemektedir.

 

Rab ordusunu toplayacak; bu yüzden uyanık olmalıyız. Çünkü Rab çocuklarının davranışlarıyla kendisine utanç getirmesini istemez. Kutsal Kitabı derinlemesine anlamak zafer için gereken anahtardır çünkü kötülüğe karşı kullanacağımız silahlar Sözü duyarak alacağımız silahlardır (2. Korintliler 10:14).

 

Kendinizi doğru hazırlanmadan Rab’be sunmanız iyi olmaz. Çarmıhın askeri günahla ya da temiz olmayan giysilerle kirlenmemelidir. İsa’nın kanıyla temizlenmemiz gerekiyor. Kendinizi savaş için gereken silahlar olmadan savaş meydanına atmamaya dikkat edin. Rab sadece Kutsal Ruh ile dolu olanları kullanabilir. Utanç getirecek şeyleri olanlar başarılı olamazlar (2. Timoteos 2:15). Kutsal sesin her yerden duyulmasını sağlayın çünkü bu gümbürtü şeytanın çaresiz hissetmesine neden olacak.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares