Günün Mesajı

18/03/2017 - SÖZ’Ü HOR GÖRENLERDEN UZAK DURUN

Azgınlığı üstünde bir akılsızla karşılaşmak,
Yavrularından edilmiş dişi ayıyla karşılaşmaktan beterdir.

Süleyman’ın Özdeyişleri 17:12

Rab’bin Sözüne inanmamak tam bir çılgınlıktır. Bunun yerine yavrularından edilmiş bir dişi ayıyla karşılaşmak daha iyidir. Yüreğini şeytana açan kişi size zarar verebilir. Bu yüzden gerçeği hor görenlerden uzak durun ve iyi aklı izleyerek yaşayın.

 

Birisi Rab’bin Sözüne inanmamaya karar verdiğinde karanlığın en kötü ruhunun kontrolüne girer ve her bakımdan son derece tehlikeli birisine dönüşür. Gerçeğe gözü kapalıdır ve şeytanın güçlerinin kontrolündedir. Bu yüzden onların yakınında bulunmak iyi değildir çünkü şeytan onları kirli işleri için kullanabilir. Sadece Rab korkusu insana sağlıklı bir akıl verir (Mezmurlar 111:10; Süleyman’ın Özdeyişleri 1:7).

 

Rab’bin gücü olmadan böyle kişilerin karşısında duranlar talihsizdir; çünkü insana verilen sevgi, sağduyu ve diğer erdemler böyle akılsız kişilerde bulunmaz. Onlar kötülük yapmadan önce ikinci kez düşünmezler bile. Kutsal Metinler böyle akılsız kişilerdense yavrularından edilmiş bir dişi ayıyla karşılaşmanın daha iyi olduğunu söyler. Ama Rab’bin hizmetkarları Kutsal Ruh ile vaftiz edildiklerinde bu talihsiz insanları kurtarmak için güçlendirildiklerini de unutmamalıdır. Hatta Yüce Rab’bin hizmetkarları olan bizler bu zavallı ve bahtsız hayatları kurtarabilecek tek insanlarız.

 

Bir insanın yapabileceği en kötü şey yüreğini düşmana açmaktır. Şeytan böyle yapanları en tuhaf ve yozlaşmış işleri için kullanır. Akılsızların özgür iradeleri yoktur çünkü şeytanın zekası onları yönlendirmekte ve kontrol etmektedir. Böyle insanları kurtarmaya girişenler bir insanın sahip olabileceği en büyük yüceliğe erişirler. Mesih’in bedeninin üyeleri olarak bizler kurtuluş için savaş vermeye yetkilendirildik ve bunun için donatıldık. Düşmanın yapabilecekmiş gibi göründüğü şeylerden korkmayın; çünkü sizi güçlendiren Mesih sayesinde her şeyi başarabilirsiniz (Filipililer 4:13).

 

Gerçeği hor görenlerle aramıza mesafe koymak en iyisidir ama müjdenin özgürleştiren mesajını onlarla yakınlık kurmadan bu kişilere ulaştırmalıyız. Nelerin kutsal kişileri kirletebileceğine karşı devamlı dikkatli olmalı, uyanık kalmalı, gözlemlemeli ve analiz yapmalıyız. Şeytanın yapabileceklerinin boyutlarını bilmek gerekli değildir, Rab’bin bize öğrettiklerini bilmek yeterlidir.

 

Rab’bin öğütlerini dinleyin! O hiçbir şeyi boş yere söylemez. Düşman kötüdür, sinsidir ve her zaman Rab’be sadık kalmayanları yok etmek için savaş verir. Ama Baba onun Sözüne saygı duyanları her zaman korur ve onlarla ilgilenir (2. Timoteos 2:19; 2. Selanikliler 3:3).

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares