Günün Mesajı

19/03/2017 - VAKİT VARKEN GÜÇLENİN

Uyan! Geriye kalan ve ölmek üzere olan ne varsa güçlendir. Çünkü yaptıklarının Tanrım'ın önünde tamamlanmamış olduğunu gördüm.

Vahiy 3:2

Rab’bin öğütleri hiçbir insanın mahvolmaması, herkesin kurtulması içindir. Bu yüzden dikkatli olmak bizim sorumluluğumuzdur. Ayrıca güçlendirilen kişiler başkalarına da güç verirler ve onları da aynı tavrı takınmaya cesaretlendirirler. Tamamlanmamış işler yanlış yolda olduğumuzu gösterir, eğer yanlış yoldaysanız hala zaman varken Rab’be dönün.

 

Eğer her şey Rab’be kalsaydı ne onun çocukları ne de başkaları cehenneme gitmezdi. Yukarıda bahsedilen ayette Rab bize zafere ulaşmak için izlememiz gereken yolu gösteriyor. Akıllı kişinin her zaman dikkatli olması gerekir. Çünkü Rab kimsenin sonsuz mahvoluşa gitmesini istemez. Bizi günahtan ve ölümden kurtarmak için Rab biricik Oğlunu yerimize ölmesi için dünyaya gönderdi (Yuhanna 3:16). Dünyada tek bir günahkar bile olsaydı Yüce Rab onu arındırmak için İsa’yı kanını dökmeye dünyaya gönderirdi.

 

Kurtulmak isteyenlerin Rab’bin öğütlerini dinlemesi ve tövbe etmesi gerekiyor. Çünkü Yargı gününde hiç merhamet olmayacak. Şimdi hazırlanma zamanıdır. Bunu son dakikaya bırakanlar artık her şey için çok geç olduğunu anladıklarında şaşıracaklar. Onlar için bir başka şans olmayacak. O yüzden şimdi harekete geçmek gerekir. Hayatlarını Mesih’e teslim etmeye karar vermiş olanların ise kendilerini yoklamaları ve büyük güne hazır olup olmadıklarını görmeleri gerekir. Eğer suçları varsa şimdi tövbe etmeleri gerekir.

 

İsa’nın verdiği iki öğüdü iyi dinleyin: Uyanık olun ve dua edin (Markos 13:33; 14:38). Disiplin bir Hristiyanın ilk sorumluluğudur. Bundan sonra ise dua etmek gelir. Rab’bi izleyip izlemediğimizi kontrol etmeli, onun isteklerini yerine getirdiğimizden ve bize verdiği bereketleri aldığımızdan emin olmalıyız. Kimsenin tacımızı almasına izin veremeyiz (Vahiy 3:11)!

 

Hayatınızı Rab ile güçlendirdiğiniz zaman yanlış hayatlar yaşayan başkalarına da tavsiyeler verebilir, onların hayatlarını güçlendirebilirsiniz. Bu yüzden güçlenmeli ve Rabbimize her geçen gün daha iyi hizmet etmeye kararlı olmalıyız.

 

Yaptığınız işleri yoklamanız iyidir. Çünkü tamamlanmamış işleriniz size yanlış yolda olduğunuzu gösterebilir. Rab’den uzaklaştığınız her adımda yıkıma yaklaşırsınız. Rab’bin hayatınızda tamamlanmamış işler bulmasına izin vermeyin. Size buyurduklarını yapın ve Baba’nın evindeki yaptığınız işiniz tam, mükemmel bulunsun.

 

Rab ile aranızı düzeltmenin en iyi zamanı bu zamandır. Bunu sonraya bırakmaya değmez. O halde neden dizleriniz üstüne çöküp tüm günahlarınızı Rab’be itiraf etmiyor, ondan sizi bağışlamasını ve tüm kötülüklerden arındırmasını istemiyorsunuz? Rab ellerini hayatınıza uzatmış bekliyor. Hazırlıklı olmayan akılsız bakireler gibi yapmayın (Matta 25:1-13); onlar şölene katılamamışlardı. Uyanın kardeşler, uyanın ve kurtuluşunuzu alın!

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares