Günün Mesajı

21/03/2017 - RAB SİZİ NASIL DEĞERLENDİRİYOR?

“O'nu tanıyorum” deyip de buyruklarını yerine getirmeyen yalancıdır, kendisinde gerçek yoktur.

1. Yuhanna 2:4

Bir insanın yapabileceği en kötü şey yalan söylemek ve Rab’bin buyruklarını reddetmektir. Yalandan bahsetmişken, en büyük yalancılar yanlış ifade verenlerdir. Suçlular bile polis onları yakaladığı zaman yaptıklarından başka bir şey söylüyor, ‘doğru söylüyorum’ diyorlar.

 

Kimse yalancı olarak adlandırılmak istemez; bu hem doğruları hem de kötü insanları öfkelendirir. Ama ruhsal olarak birçok insan yalancıdır çünkü ruhsal dünya ile ilgili Rab’bin verdiği buyrukları yerine getirmezler. Rab de şeytan da onları yalancı olarak görür. Melekler de kötü ruhlar da birisinin yalan söyleyip söylemediğini bilirler.

 

Bir insanın kibrinin büyüklüğü Rab’bin ilahi buyruklarını yerine getirmediği halde her şeyi bilen Rab’be bunun aksini söylemesinden anlaşılır. Her şeyi bilen Rab’bin gözünde her şey açıktır ve olduğu gibi görünür (İbraniler 4:13). Kimse Rab’be yalan söyleyemez, kimse onu kandıramaz. Kutsal Kitap Rab’bin ağzımızdan çıkan sözcükleri daha ağzımızdan çıkmadan bildiğini söyler (Mezmurlar 139:1-4). Yüreğimizin en gizli sırları bile Rab’bin önünde açıktır. Bu yüzden ondan hiçbir şey saklamamalıyız.

 

Buyruklar iki ana gruba ayrılır: Kutsal Kitapta yer alan genel buyruklar ve Rab’bin her insana özel olarak söylediği kişisel buyruklar. Kimse genel buyrukları yerine getirmekten muaf değildir. Öldürmemek, zina etmemek, çalmamak gibi buyrukları hepimizin tutması gerekir. Kişisel buyruklar ise Rab’bin her bir insana görev olarak verdiği buyruklardır. Mesela Rab beni Sözünü duyurmaya çağırdı. Eğer Rab’bin istediğinden başka bir şey yapıyorsak günah işlemiş oluruz. Baba’nın buyruklarını tutmamak kadar kötü bir şey yoktur çünkü günahlıları aklayacak hiçbir mazeret yoktur.

 

Rab’bin çağrısı sorgulanamaz. Yunus Rab’bin kendisine verdiği görevi reddettiğinde neler oldu hatırlayın (Yunus 1:17). Aynı şekilde ne yapması gerektiğini bilen ama bunu yapmayandan daha fazlası istenilir (Luka 12:48).

 

Ruhsal dünyada saygı görmek isteyen birisi içten bir şekilde iman ettikten sonra günaha düşmemeli ve Sözü hayatında uygulayan birisi olmalıdır. Kim Söze sadık kalırsa Rab onu güçlendirir. Şeytan gerçeğe karşı koyamaz; buy yüzden her zaman doğru kalın.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares