Günün Mesajı

22/03/2017 - ŞEYTANA FIRSAT VERMEYİN

Beni hasımlarımın keyfine bırakma,
Çünkü yalancı tanıklar dikiliyor karşıma,
Ağızları şiddet saçıyor.

Mezmurlar 27:12

Eyüp, Davut ve Kutsal Kitapta hikayeleri anlatılan daha birçok kişi bize Rab’bin adaletini ve her durumda yapılacak en iyi şeyin Rab’bin buyruklarını yerine getirmek olduğunu göstermiştir. Çünkü sadece günahtan uzak durursak giysilerimiz temiz kalacaktır.

 

Rab asla dürüst olmayan yollar kullanmaz. Rab adildir. O yanlışında ısrar eden çocuklarına yardım edemez. Rab’bin Sözü zaten bize şu soruyu sormuştur: İki kişi anlaşmadan birlikte yürü mü?

 

Yalanlarla yaşayan ve onlara inananlar, Yüce Rab’bin yine de kendilerine destek olacağını düşündüklerinde kendilerini kandırmış olurlar. Eğer birisi hayatını iyilik yapmakla ve Rab’bin sözünü eksiksiz olarak uygulamakla geçirmişse ama son günlerinde günah işlemeye başlamışsa Baba’yla birlikte olamaz çünkü günah bizi Rab’den uzaklaştırarak şeytana hayatımızda yer açar. Düşmandan uzak durun!

 

Geçmişte Eyüp şeytana hayatında yer açmıştı ve bundan dolayı yüksek bir bedel ödemişti. Bu iman atası doğru ve günahsız bir adamdı, ama Rab kendisine her konuda yardımcı olduğu, onu koruduğu, zenginleştirdiği ve bereketlediği halde düşmanın kendisine zarar vermesinden korkuyordu. Bu yanlışı sebebiyle şeytan gizlice gidip Rab’den onun hayatına dokunma izni aldı. Kardeşler, bunun başınıza gelmemesi için şeytana hayatınıza sıkıntı verme hakkı isteyebileceği bir fırsat tanımayın.

 

İsrail’in sevilen kralı Davut da düşmanın Rab’bin halkına zulmetmek için izin aldığını biliyordu. Dua etti ve Rab’den düşmanlarının isteklerine kendisini teslim etmemesini istedi. Onların yalancı olduğunu söyledi. Birisinin Rab’be böyle şeyler söyleyebilmesi için düşmanın ayartılarına kapılmadığından emin olması gerekir; yoksa diğer türlü onlar da şeytana hayatlarında yer vermiş olurlar.

 

Ruhsal dünyadaki yerimize zarar vermemenin tek yolu Rab’bin buyruklarını yerine getirmektir çünkü bunu yapanlar her türlü problemden kurtulurlar, ayartıya düşmezler ve tüm savaşlarında zaferli olurlar. Şeytan sonsuz gerçeğe sıkıca bağlı kalanlara karşı hiçbir suçlama getiremez; ve bu gerçek İsa’dır (Yuhanna 14:6).

 

Kutsal Kitap giysilerimizin her zaman beyaz olması gerektiğini söyler (Vaiz 9:8). Bu kazanması kolay bir şeydir. Bizi Yüce Rab’bin yönlendirmesine izin vermeliyiz ve kararlarımızı onun yazılı Sözüne göre vermeliyiz. Eğer birisi Sözü hor görürse ve aynı zamanda Rab’den bir iyilik beklerse çabalarının boşa çıkacağını görecektir. Diğer yandan kendisini Rab’bin hem genel hem de kişisel buyruklarını yerine getirmeye adayan birisi, Rab’bin boyunduruğunun kolay, yükünün ise hafif olduğunu görecektir (Matta 11:30).

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares