Günün Mesajı

23/03/2017 - BİLGİSİZLİĞİN SONUÇLARI

İsa'nın yolundan gidenlere öldüresiye zulmeder, kadın erkek demeden onları bağlayıp hapse atardım.

Elçilerin İşleri 22:4

Bazı olaylar bizi çok öfkelendirebilir ama onların olmalarının bir nedeni vardır. Adaleti kendi ellerinizle sağlamaya çalışmayı; intikamcı olmayın. Kilise doğru hareket ettiği zaman İsa da harekete geçer ve düşman geri çekilir. Bugün yaşadığımız kötülüklerin çaresi budur; bu yüzden üzerimize düşeni yapalım.

 

Hemen hemen her gün bazı aklını kaçırmışlar tarafından işlenen suçları duyuyoruz. Tiksiniyor ve öfkeleniyoruz. Böyle şeyler olduğunda bazı insanlar tüm bu kötü işleri durdurmanın çözümü olarak idam cezasını savunuyorlar. Hristiyan olduklarını iddia eden insanların Kutsal Metinlerde yazılanlara aykırı yorumlar yaptığını görmek çok üzücüdür. Eğer Hristiyanlar Rab’bin söylediklerine inanmıyorsa kim inanacak?

 

Tecavüzler, çocuk öldürmeler, cinayetler ve diğer iğrenç suçlardan sorumlu birisi var mı? Evet, onun adı şeytan. O sadece iman etmemiş olanları değil, hayatlarını İsa’ya verdikten sonra şimdi kendisinin istediklerini yapan inanlıları da elinde tutuyor. Bazıları farkında olsa da birçok hakim bu gerçeğin farkında değil. Çünkü yargı süresince edindikleri kanıtlara göre karar vermeleri gerekiyor. Ama insanları suça ve kötülüğe götüren şeyin günah olduğunu biliyoruz.

 

Şeytanın ve onun kötü ruhlarının nasıl çalıştıklarını bildiğimiz için intikam alma işini kendimiz yapmamalı, onu Rab’be bırakmalıyız. Bu Rab’bin isteğidir ve o bizden doğru tavırlar takınmamızı ister.

 

İlk Hristiyan kilisesi bilgeydi. Tarsus’lu Saul tüm zalimliğiyle Hristiyanları yok etmek ve tamamen yeryüzünden silmek için elinden geleni yapsa da geçmişteki kardeşlerimiz dua ederek bu durumla mücadele ettiler. Unutmayın: Doğru kişinin yalvarışı çok güçlü ve etkilidir (Yakup 5:16). Kilise duanın gücünü anladığında İsa harekete geçmeye başlamıştı. İsa kendisini Saul’e gösterdi. Sonu: Düşman geri çekildi. Saul’un adı Pavlus oldu ve Rab onu kilisenin hizmetinde kullandı. Tüm övgüler Rab’be olsun!

 

Şiddet ve şeytanın diğer işleri için tek bir çare vardır: Söz’deki duruşumuzu almak. Şeytan bizi Rab’bin buyruklarından uzaklaştırmak için elinden geleni yapacaktır. Ama şeytana ya da kötülüğe av olanlar Rab’bin sevgisini gösterdiği fırsatları değerlendirmeli, şeytanın amaçlarına ulaşmasını engellemelidir. Dua edin, bağışlayın, Söz’den ayrılmayın; çünkü böyle yaparak şeytanı yenilgiye uğratırsınız.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares