Günün Mesajı

24/03/2017 - RAB MELEKLERİNİ GÖNDERİR

“İşte habercimi gönderiyorum. Önümde yolu hazırlayacak. Aradığınız Rab ansızın tapınağına gelecek; görmeyi özlediğiniz antlaşma habercisi gelecek” diyor Her Şeye Egemen RAB.

Malaki 3:1

Rab meleklerini verdiği görevleri yerine getirmeleri için gönderir. Ama doğrudan bu meleklere dua edemeyiz; onlar sadece Rab’bin buyruklarını dinlerler. Yapmamız gereken Baba’yı tapınağında aramak, ziyaret ettiği günlerin ise tadını çıkarmaktır.

 

Rab’be hala hizmet eden melekler olduğu gibi bir zamanlar ona hizmet etmiş melekler de vardır. Başkaldırdıktan sonra İblis meleklerin üçte birini kendi yanına almıştı. Cennetten kovulduktan sonra onlar kötü ruhlar oldular. Bugün onların gücü azalmıştır çünkü tüm güç İsa’ya verilmiştir (Matta 28:18). O çarmıhtaki kurbanıyla şeytanı yenmiştir.

 

Melekler Rab’be hizmet eden varlıklardır. Onlar kendi başlarına karar veremez, yalnız Rab’bin buyruklarını yerine getirirler (Mezmurlar 103:20). Görevleri kurtuluşu miras alanlara hizmet etmektir çünkü onlar insandan üstündürler; bizden güçlüdürler. Ama Rab’bin söylediklerine inanmazsak onların bizim için yaptıkları hizmeti de sekteye uğratabiliriz.

 

Birçok insanın düştüğü bir hata meleklere dua etmektir. Bunu yaparak dualarının düşmanın ellerine düşebileceğini, Rab’be hiç ulaşmayacağını bilmezler. Sadece İsa’nın adında Rab’be yakarmak gerekir. Yüce Rab görkemini kimseye bırakmaz, bu yüzden yakarışımızı, isteklerimizi ya da övgülerimizi meleklere yapamayız (Matta 4:10). Onlar sadece Rab’den buyruk alırlar. Buna bir örnek olarak Yüce Rab’bin İsa’yı teselli etmesi için Getsemani bahçesine gönderdiği melekleri gösterebiliriz.

 

Mesajımızın başındaki ayette Rab’bin gelişini haber veren melekten bahsediyor. Sonra yolu hazırlayacak olanın Vaftizci Yahya olduğu açıklanıyor (Matta 3:1-3). Vahiy’de ‘kilisenin meleği’ ifadesi pastörler için kullanılıyor, çünkü Rab’bin tapınağına gelmesinin yolunu hazırlayan onlardır. Yeniden doğmuş insanların topluluğunun kalbinde onlar vardır. İsa’yı Rab ve Kurtarıcı olarak kabul etmemiş olanlar Rab’bin çocukları sayılmazlar.

 

Rab’bi hayatlarımızda aramalıyız. Kurtulduğunu söyleyen, Rab’bin varlığında yaşadığını ifade eden birçok insan vardır ama bu doğru değildir. Çünkü onlar sadece dinsel deneyimler yaşıyorlar ve bu onları hiçbir yere ulaştırmaz. Yüce Rab ile paydaşlık içinde yaşamak isteyenler onun düzenli ziyaretlerini deneyim ederler. Çünkü Rab onun varlığına istek duyanları sık sık ziyaret eder.

 

Rab halkını ziyaret ediyor. Onu beklediğinizden emin olun!

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares