Günün Mesajı

27/03/2017 - KORKMAMAK İÇİN HAZIRLANIN

Niçin korkayım kötü günlerde
Niyeti bozuk düşmanlarım çevremi sarınca?

Mezmurlar 49:5

Mezmur yazarı çarmıhta İsa kendini kurban etmeden önce yaşamıştı. Ama Rab’be güveni tamdı ve bu yüzden kötülükten korkmuyordu. Siz de asla korkmamaya karar verin! Kriz dönemlerinizden korkuya yer bırakmadan geçin. Kötü günlerde yaşıyoruz, bu yüzden tuzaklara dikkat edin. İman korku olmadan yaşamanın tek yoludur.

 

İsa’nın çarmıhtaki kurbanından önce düşman dünyada daha yüksek bir güçle etkindi. Ama Rab onu yendiği için bugün artık her istediğini yapamıyor. Ama Mesih’in insanlık için ölümüyle başardığı işe bağlı kalmayanlar için kötülük hala güçlüdür. Rab’bin varlığında yürüyenler için bu durum oldukça farklıdır çünkü bizler bizi güçlendiren Mesih aracılığıyla her şeyi başarabiliriz (Filipililer 4:13).

 

Hayatta verdiğimiz kararların arasında en önemlisi asla korkmama kararıdır. Birisi böyle bir karar veremiyorsa halihazırda korkuyor demektir. ‘Bunu nasıl söyleyebilirim’ diye düşünmektedir, ‘ya yarın korkarsam?’ Bu bakış açısı şeytana hayatınızda kapı aralar.

 

Mezmur yazarı şeytanın bazı insanları tuzak kurmak için kullanabildiğini bilen, aydınlanmış bir adamdı. Şeytan bu şekilde uyanık olmayan insanların etrafını kuşatır ve onları günaha sürükler. Şeytan kazanıyor gibi görünse ve hiç çıkış yol yokmuş gibi gelse de korkmamak gerekir. Çözüm budur. Nasıl bir zorluktan geçtiğiniz fark etmez, şeytanın sevinmesine izin vermeyin.

 

Eğer başınıza kötü bir şey geleceğinden korkuyorsanız, korkmamaya karar verin. Rab ile yürüyenler düşmanın yapmaya hazırlandığı şeylere karşı uyarılırlar (Luka 22:31). Uyarıldığınız zaman dua edin ve Rab’bi arayın. Kendinizi onda ve onun gücünde güçlendirin. Rab ile her türlü problemi aşabilir, başınız dik bir şekilde yürüyebilirsiniz. Çünkü hiçbir talihsizliğin başınıza gelmeyeceğini bilirsiniz.

 

Eğer bu tavrı göstermezsek kötülük etrafımızı kuşatır. Oysa Mesih’teki yerimizi aldığımızda düşmanı bağlar ve hayatımızdan kovarız. Şeytanın planlarına karşı her zaman uyanık olmalıyız çünkü o bizi Rab’bin yollarından uzaklaştırmaya çalışır. Ancak bu şekilde bizi etkileyebileceğini bilir. Kutsal Metinleri terk etmeyin; şeytanın saldırıları karşısında çaresiz hissetmeyin. Sadece Rab’bin Sözüne güvenin ve her türlü sıkıntıyı aşacaksınız.

 

Asla iman kapılarını korkuya açmayın. Çıkış olduğuna inanın. İmanın sınırları içinde yaşayın. Çünkü düşmanı o sınırlar içinde yenebilirsiniz. Onun dışında yenilir ve mahvolursunuz.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares