Günün Mesajı

28/03/2017 - RAB’BE YAKARIN VE KURALLARA UYUN

Bütün yüreğimle haykırıyorum,
Yanıtla beni, ya RAB!
Senin kurallarına uyacağım.

Mezmurlar 119:145

Buyruklar Hristiyanların yaşamında hayati öneme sahiptir. Ama onları sadece Rab’bin yardımıyla yerine getirebilirsiniz. Bu yüzden tüm yüreğinizle yakarın; Rab sizi duyduğunda size başarılarla dolu bir yaşam verecektir. Rab’be bunun için şükürler olsun!

 

Tanrısal buyruklar bize Yüce Rab’bin hayatlarımızda etkin olması için verilmiştir. Rab sadece onun çocuğu olmak isteyenlerin Babası olabilir. Bu yüzden onun kurallarına uymak Rab’bi sevmenin göstergesidir. Bu da Rab tarafından sevilmeyi garanti eder. Tanrısal buyruklara uymayanlar bereketlerden mahrum kalırlar. Rab’bin orduları, Rab’bin çocuklarından kendilerini hayatlarında çalışmaya davet etmelerini beklemektedir.

 

Mezmur yazarı Rab’bin hayatında çalışması için onun buyruklarını yerine getirmesi gerektiğini anlamıştı. Ayrıca bunu yapabilmesi için göklerden yardım almaya ihtiyacı olduğunu da biliyordu. Hatta İsa olmadan biz hiçbir şey yapamayız. Bize zor görünen şey Rab’bin küçük bir yardımıyla kolaylaşır. Kolay olan şey ise onun katılımı olmadan imkansız hale gelir. Bu yüzden Rab’be bize yardım etmesi için yakarmalıyız.

 

Yakarışımızın yüksek sesli olması gerekmez; ama yürekten olması gerekir. Mırıldanılarak ya da bağırarak yapılan yakarışlar içten değillerse işe yaramazlar. Rab’be bağlı olduğumuzda o da bizim yardımımıza gelir. Yakarışının duyulacağından şüphe eden tüm yüreğiyle yakarmıyordur.

 

Rab’bin bizi duyduğu gerçeği ona bize cevap verme fırsatı sunduğumuzu ifade eder. Onun gözlerinin görmediği, kulaklarının duymadığı hiçbir şey yoktur. Ne kadar gizli olursa olsun tüm düşüncelerimiz Rab tarafından bilinir. Rab ruhumuzun tüm isteklerini bilir. Bu yüzden Rab’den hiçbir şey saklamamak en iyisidir.

 

Rab’be karşı dürüst olanlar ve onu tüm yüreğiyle sevenler (yani buyruklarına uyanlar) yakında hayatlarının başarılarla dolacağını görecekler. Boş bir hayat Hristiyan kişinin Rab’bin sunduklarını isteyip istemediğinden emin olmadığını gösterir. Şüphe arttığında Rab etkin olamaz.

 

Göklerden yardım istememizin nedeni Rab’bin yüceltilmesidir. Eğer içten bir şekilde onu çağırırsak bize yardım edecektir. Böylece çok daha fazla meyve verecek, başarılarımızın övgüsünü ona sunacağız. Rab’bin yücelmesi için ona yakarın!

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares