Günün Mesajı

29/03/2017 - GÜVENİLİR SÖZ

Bu güvenilir ve her bakımdan kabule layık bir sözdür.

1. Timoteos 4:9

Rab’bin sözü böyledir. Onu hor görmeyin ve hepsine inanın. Çünkü Rab’bin Sözü Rab’bin kendisidir. Rab hayatlarımıza Sözü aracılığıyla güç verir. Bu sözleri dinlemezsek bundan dolayı hesap vereceğiz.

 

Rab’bin Sözü Rab gibidir. Sadıktır ve ne için yazılmış ya da söylenmişse onu yerine getirir. Ama ona inanmazsak etkin olmasına engel oluruz. Vaaz sırasında ya da Kutsal Kitabı okurken dikkatinizi çeken bir söz Rab’bin hayatınızla ilgili isteğini size açıklar. Rab’bi dinleyenler onun söylediklerini yerine getirmenin kolay ve faydalı olduğunu görürler.

 

Rab’bin Kutsal Metinlerde söylediklerine dikkatlerini yeterince vermeyenler ise çok büyük bir hata yapmaktadır. Şunu bir düşünün: Rab yücedir, büyüktür, üstündür ve her şeyin üstünde egemendir. O bize bakıp hayatımız için en iyisini görür ve bize bunu söyler. Ama biz çoğu zaman onun söylediklerini dinlemeyiz. Eğer bir şeyi yasaklıyorsa bunun neden yasak olduğunu sorgulamayı düşünmemeliyiz bile. Eğer bize bir şey yapmamızı buyuruyorsa ikinci kez düşünmemeli, bize onu hemen yapmamız için gereken imkanları sağlamasını istemeliyiz.

 

Biz ne konuşuyorsak oyuz. Eğer söylediğimiz şeyleri yerine getirmezsek iyi yapmış olmayız. Eğer Rab vaatlerinden birini yerine getirmezse nasıl bir tür tanrı olmuş olur? Neyse ki Rab’bin sadık olduğunu ve vaatlerinin hepsini yerine getirdiğini biliyoruz. Yüce Rab Sözünde ne söylerse onu yapar. Bu yüzden onun Babanın söylediklerini önemsememe hatasına düşmemeliyiz. Rab lütfu uyarınca bize izlememiz gereken yolları, yerine getirmemiz gereken buyruklarını ve vaatlerini açıklar. Onun buyruklarına uymamak yenilgi ilanını imzalamakla aynı şeydir.

 

Rab’bin size söylediği her sözün merkezinde onun isteğini gerçekleştirmek için ihtiyacınız olan güç saklıdır. Rab’bin söylediklerine ve buyurduklarına inanmalısınız. İsa’nın adında Rab’bin gücü neyi söz verdiyse gerçekleştirecektir.

 

Büyük günde 66 kitap önümüzde açılacak ve onlarda yazılanlara göre yargılanacağız. Kimse Baba’nın isteğini bilmediğini bahane edemeyecek. Kutsal Kitabı okurken ya da vaaz dinlerken anladığınız her şeyi Rab sizi aklamak ya da yargılamak için kullanacaktır. Bir insanın yapabileceği en büyük akılsızlık Rab’bin yönlendirişine kulak tıkamaktır. Rab’bin sesini dinleyenler kendilerine açıklanan şeyler uyarınca ödüllendirilirler. Bilge olun!

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares