Günün Mesajı

30/03/2017 - ELİMİZDEKİ GÜÇ

“Size doğrusunu söyleyeyim, yeryüzünde bağlayacağınız her şey gökte de bağlanmış olacak. Yeryüzünde çözeceğiniz her şey gökte de çözülmüş olacak.

Matta 18:18

Yalnızca doğru kararları aldığımızda bize verilen bazı belli ayrıcalıklar vardır. Bu yüzden Rab’de bize ait olan şeyleri öğrenmemiz gerekir. Rab’bin önünde hepimiz tamamen eşitiz; bu yüzden bereketlerimizi almayı cesaretle istemeliyiz. Rab’deki bereketlerimiz için bir sınır yoktur.

 

Rab’de sahip olduklarımız sınırsızdır. Dünyadayken her şeye sahip olmayacağız, ama sonuz yaşamda Baba’nın yaratıp bizim için hazırladığı her şeye sahip olacağız. Orada Rab’bi tıpkı onun bizi tanıdığı gibi tanıyacağız (1. Korintliler 13:12). Rab’bin hazırladığı hazineler hiçbir gözün görmediği, hiçbir kulağın duymadığı, hiçbir insanın yüreğinde hayalini kurmadığı şeylerdir (1. Korintliler 2:9).

 

Bu dünyadaki yolculuğumuzda yeryüzünde bağladığımız şeylerin gökyüzünde de bağlanması ayrıcalığına sahibiz. Yapmamız gereken şey inancımızı paylaşan birisiyle bir araya gelip Rab’den onu istemektir (Matta 18:19). Burada bağladığımız, serbest bıraktığımız, tutsak ettiğimiz ya da özgürleştirdiklerimiz gökte de geçerli olacaktır. Ama İsa olmadan hiçbir şey yapamayız. Hareketlerimizin yönlendirişi ondan gelmelidir. Rab bize yönlendiriş vermesi gereken tek kişidir. Ne yapmak istersek isteyelim her zaman onu Rab’bin adında ve tüm yüreğimizle yapmalıyız (Koloseliler 3:23).

 

Rab’bin belli bir konudaki isteğini öğrendikten hemen sonra o konuda bir karar verebiliriz. Bir şeye karar verdiğimizde ise bu kararlılığımızı sürdürmeliyiz. İmanın yanında dayanıklı olmak da gereklidir. Sadece sonuna kadar dayananlar Rab’bin gücünün etkinliğini göreceklerdir. Peygamber Daniel’in ağzından çıkan sözler Rab’bin meleğini ona göndermesini sağlamıştı; melek ona 21 gün sonra beklediği cevabı ulaştırmıştı (Daniel 10).

 

Kimse imanına sınır koymamalıdır. Eğer imanımız bağladıklarımız ya da çözdüklerimiz ölçüsünde ise o zaman başarılı oluruz. Bize verilen imanın sınırlarının ötesine geçemeyiz. İsa yeryüzünde bağladığımız her şeyin gökyüzünde bize ait olacağını söylerken bunu açıkça ifade etti. Eğer bize verdiği imanı kullanan Rab’be bağlı kalırsak yapabileceklerimizin sınırı olmaz.

 

Rab’be geçmişte hizmet etmiş olanlarla bizim aramızda hiçbir fark yoktur. Onlar imanlarını izlediler ve bunun sonucunda mucizeler gördüler. Bugün aynı şeyi yapanlar da başarılı olacaktır. Rab’de kısmi hiçbir şey yoktur (Romalılar 2:11). Şüphe yok ki Rab bugün bizi geçmişte İlyas’ı, İbrahim’i, Davut’u ve daha birçok kişiyi kullandığı gibi kullanabilir. İsa’nın yaşadığı günlerde gösterdiği mucizeler bugün de gerçekleşebilir. Bu yüzden cesur olun ve Sözün size ait olduğunu söylediği şeyleri sahiplenin. Sözün yapabileceğinizi söylediği şeyleri yapabileceğinize inanın. Rab ağzından çıkan sözleri onurlandırır.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares