Günün Mesajı

31/03/2017 - ÖFKELENMEK YERİNE DERİN DÜŞÜNÜN

Utansın küstahlar beni yalan yere suçladıkları için.
Bense senin koşullarını düşünüyorum

Mezmurlar 119:78

Şeytan bize sıkıntı verir ama ne zaman içimizde öfke yükselse hemen Söze başvurmalı, onun ilkeleri üzerinde derin düşünmeli ve öfkenin bize hakim olmasını engellemeliyiz; çünkü Rab’bin hizmetkarları özgürdür.

 

Bir tür kötülüğün kurbanı olduğumuzda öfke içimizde yükselmeye başlar. Böyle hissetmemiş olan tek bir insan bile yoktur; ama Rab’bin atmosferiyle çevrelenmiş insanlar için bu böyle olmamalıdır. İsa’nın bazı öğrencileri Rab’bin Oğlunun yanında çok uzun süre kalma fırsatına sahip olmuştu. Zaman zaman öfkelenmişlerdi ve Rab’den gökyüzünden ateş yağdırmasını, tüm Samiriyelileri yok etmesini istemişlerdi. Çünkü Samiriyeliler İsa’yı kabul etmiyordu (Luka 9:51-56). Ama öğrencilerin istediklerinin tam aksine, biz asla kendimizi intikam ruhuna teslim etmemeliyiz. İyilik yapmaya devam etmeliyiz. Rab’be güvenmek yerine bize zarar verenlere karşılık vermeyi düşünmek kötü sonuçlar doğurabilir çünkü onlar sadece düşmanın bizi yanıltmak için kullandığı kişilerdir (Romalılar 12:20).

 

Rab’bin Sözü insan doğamızdan dolayı öfkeye meyilli olduğumuzu söyler. Ama bu hissin yüreklerimizi kontrol etmesine izin vermemeliyiz (Efesliler 4:26). Eğer onun kontrolüne girersek sonunda bizi öfkelendiren kişiye karşılık vermeye başlarız ve bunun sonunda yüksek bedeller öderiz.

 

Her türlü koşulda Mezmur yazarının yapacağını söylediği şeyi yapın. Sözü kullandığımızda düşmanın bizi kontrol etmemesi için ihtiyacımız olan yönlendirişi de buluruz. Kutsal Metinlerde bizi öfkeden, nefretten, sitemden ve buna benzer kötü hislerden kurtaracak koşulları, talimatları buluruz. İhtiyacınız olan her şeyi her zaman Kutsal Kitap’ta bulabilirsiniz.

 

Rab’bin ilkeleri, buyrukları ve koşulları bizim için çok faydalıdır ve yerine getirmesi zor değildir. Onlar bize Rab’be yaklaşabilmemiz ve şeytanın saldırılarından kurtulabilmemiz için verilmiştir.

 

Yüreğiniz öfkeyle dolduğunda sizi öfkelendiren kişiye karşı sert sözler sarf edebilirsiniz. Ama bunun olmasına izin vermeyin. Eğer olursa Rab’bin varlığından uzaklaşırsınız ve şeytana hayatınızda yer açmış olursunuz. Size zarar veren kişi şeytanın kötü amaçlarına alet olmuş birisidir. Şimdi şeytan öfkeye kapılıp daha fazla sıkıntı çekmenizi istiyor. Rab’bin sözüne bağlı kalın ve kimseye lanet etmeyin.

 

Rab’be hizmet ediyorsanız hiçbir türlü ayartıya teslim olmamalısınız. Rab’be hizmet edenler aynı durumda yerlerinde İsa olsaydı ne yapacaksa onun aynısını yapmalıdır. Rab şeytanın saldırılarını ve kendisini kullanma girişimlerini azarlamıştı. Siz de aynısını yapın!

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares