Günün Mesajı

01/04/2017 - HER ZAMAN DOĞRUYU SÖYLEYİN

‘’Bütün buyrukların güvenilirdir;
Haksız yere zulmediyorlar, yardım et bana! ‘’

Mezmurlar 119:86

Ayartılar şeytanın Rab’be olan imanınızı kaybetmeniz için kullandığı araçlarıdır. Şeytan kulaklarınıza yalanlar fısıldamaya devam ediyor olabilir. Doğruyu söylemeniz gerektiğinde Rab’den yardım isteyin. Onun cevaplarına inanın ve özgür bir hayat yaşayın.

 

Şeytanın sinsi ruhu gözüne kestirdiği kişilerin odakları biraz dağıldığında onlara yaklaşır. Ayartı oklarını onlara fırlatır. Rab’bin varlığına ya da kendilerine olan sadakatine inanmayı bırakmaları için uğraşır. Şeytan dünyada çok büyük sayıda talihsiz olaya sebep olmuştur ve bu olayların kurbanları suçlanacak kişinin Rab olduğuna inanmaya başlamıştır. Böyle olaylar ve korkunç durumlar nedeniyle birçokları Kutsal Babamıza sırtını dönmüştür. İmanlarını terk etmiştir. Bugün ise düşmanın ellerine düştükleri için büyük bedeller ödemektedirler.

 

Koşullar ne olursa olsun doğruyu söylemeye devam etmelisiniz. Rab’bin Sözü gerçektir ve Rab Tanrımızı detaylarıyla tarif eder. Rab’be dayanan asla tereddüt etmez. Ama kimileri de oruçlar tutup dualar etseler bile Kutsal Metinlerin öğretilerine bağlı kalmadıkları için en küçük ayartı rüzgarı karşısında sallanmaya başlarlar.

 

Yalanlar şeytanın kullandığı araçlardır. İsa düşmanın, yani şeytanın başından beri yalancı olduğunu söylemiştir. O gerçeğe hiç sadık kalmamıştır çünkü onun kendisinde gerçek yoktur (Yuhanna 8:44). Eğer Rab’bin söyledikleri yerine düşmanın söylediklerine inanırsanız Rab’den uzaklaşırsınız! Ayrıca bunu yaptığınızda düşmana korkunç planlarını hayatınızda uygulama fırsatı vermiş olursunuz.

 

Mezmur yazarı Rab’bin hiçbir buyruğunun ve koşulunun yanlış olmadığına inanıyordu. Bu buyrukların hepsinin tıpkı onları veren gibi doğru ve güvenilir olduğunu söylüyordu. Ayrıca Mezmur yazarı düşmanın devamlı onu kendi yalanlarına inandırmaya çalıştığı gerçeğinin de farkındaydı. Şeytanın sözleri başta gerçek görünseler de onlara hiç inanmayın. Mezmur yazarı bunların ne kadar tehlikeli olduklarını fark etmiş, yardım istemek için Rab’be dönmüş ve aradığı yardımı bulmuştu.

 

Rab bize cevap verdiğinde bunu Sözünün gücü ile yapar. Rab’be inandığınız zaman ona güvendiğinizi göstermiş olursunuz. Rab’bin gücü bunu her yaptığımızda elimize teslim edilir. Bu çok iyidir! Düşman tüm gücüyle size saldırmaya çalışabilir. Sizi yenmeyi kafasına koymuş olabilir. Ama bu istediğini başaramayacak çünkü Kutsal Ruh yardımınıza gelecek.

 

Bu nedenle eğer Rab’bin Oğlu sizi özgür bırakırsa o zaman gerçekten özgür kalırsınız (Yuhanna 8:36). Şeytanın ayartılarına karşı koymak sizin elinizdedir. Onun hepimiz için isteği bizi Rab’bin ellerinden almaktır. Kutsal Metinlerde kayıt edilmiş ilkelere göre yaşamaya devam edin ve kararlılığınızı sürdürün. Kimse Rab’bin çocuklarını onun güçlü ellerinden alamaz (Yuhanna 10:28).

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares