Günün Mesajı

02/04/2017 - ŞEYTANIN SİZİ YUTMASINA İZİN VERMEYİN

‘’Ayık ve uyanık olun. Düşmanınız İblis kükreyen aslan gibi yutacak birini arayarak dolaşıyor.’’

1. Petrus 5:8

Rab’be hizmet edenlerin seçebileceği iki seçenek vardır. Şeytan devamlı bizi yutmak için etrafımızda dolaşır. Bu yüzden bizim sorumluluğumuz düşmanın korkunç saldırılarından sakınmaktır.

 

İlk olarak Kutsal Ruh’tan temkinli ve uyanık kalmayı öğrenmeliyiz. Bunlar Rab’be hizmet etmenin anahtarlarıdır. Dünyasal bakış açısına göre temkinli olmak demek belki topluluk içinde dikkat çekmeyecek kıyafetler giymek demek olabilir. Ama ruhsal olarak bu başkalarının işlerine karışmamak, günahlı işler yapmamak ve ayartılardan uzak durmak demektir. Gözlerinizi açık tutmak ve uyanık olmak ise Mesih’teki konumunuzun farkında olmak, iman ve kararlılıkla burada kalmak, şüphe ya da inançsızlık hislerine teslim olmamaktır.

 

Şeytan devamlı etrafımızda dolaşır. İsa’daki konumumuzdan bizi uzaklaştırmaya çalışır çünkü bu şekilde bizi Rab’den döndürmesi mümkündür. Tehditleri ve ayartıları o zaman işe yarayabilir. Bu yüzden onu dinlediğiniz anda ayartılarına kapılırsınız ve ödeyeceğiniz bedel çok yüksek olur.

 

Şeytan insanla hiç dost olmamıştır. O bizim düşmanımızdır ve elindeki tüm imkanları kullanarak başarımıza ve mutluluğumuza engel olmaya çalışır. Onun doğası öyle bozuktur ki iyi işler yapması asla mümkün değildir.

 

Hizmetimde şeytanla anlaşma yapmış insanlara el uzattım. Şeytan onlara yardım etmediği gibi kendi başlarına ulaşmaya çabaladıkları şeyler için ödemeleri gereken bedel de çok yüksek olmuştu. Şeytanın kimseye iyilik yapması mümkün değildir.

 

Eğer şeytan birisini ayartmak istediğinde bunu hemen bir anda, doğrudan yapsaydı işler kolay olurdu. Rab’be yönelirdiniz ve o da giderdi. Ama o böyle yapmaz! Onun tehditleri kurnazdır ve kurbanlarını önce günahkar şeyleri istemeye yönlendirir. Haksız kazançlar kazanmaya, başkasına bağlı olan birisiyle yakınlaşmaya yöneltir. Yaptığı işlerin farkına varamayan kişileri Rab’bin kutsallığını ihmal etmeye yönlendirir. Sonra şeytanın stratejilerine teslim olanlar bu bilge olmayan davranışlarının sonuçlarıyla yüzleşmek zorunda kalırlar.

 

Şeytanın o kadar hilekardır ki onun aldattığı insanlar şeytanın herkesçe bilindiği kadar kötü olmadığını bile düşünebilir. Çünkü onlara istedikleri birlikteliği vermiş, işlerinde ihtiyaç duydukları desteği sağlamıştır. Şeytan onlara hoş görünen bir sürü şey vermiş, onlar da bir anda dünyanın zirvesinde hissetmeye başlamışlardır. Ama şeytan onları eline aldıktan sonra her şeylerini çalar ve faturayı onlara gösterir. Bir zamanlar şeytana inanan insanlara danışmanlık yaptım; onlar sonradan şeytanın korkunçluğunu anlamışlardı. O insanlarla en kötü anlaşmaları yapar. Çünkü tek ilgilendiği şey önüne çıkan herkesi yok etmektir.

 

Düşmanı kendimizden uzak tutmak bizim görevimizdir. Bunu yapmak için de ayık ve uyanık olmalıyız. Attığımız adımlar Rab’bin Sözüne uygun adımlar olmalıdır. Rab’bin bu uyarısı eğer ciddiye alınması gereken bir uyarı olmasaydı bize açıklanmazdı. Bu nedenle bu buyruğu dikkate almalıyız. Çünkü şeytana teslim olanlar yaptıkları yanlıştan dolayı Baba’nın önünde hesap verecekler.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares