Günün Mesajı

03/04/2017 - ŞÜKRETMEKTE GECİKMEYİN

‘’Yağmalamış oldukları hayvanlardan yedi yüz sığırla yedi bin davarı o gün RAB'be kurban ettiler.’’

2. Tarihler 15.11

Şeytan nankörlük günahını işleyenlerin hayatlarını kolaylıkla yağmalayabilir. Bu yüzden Rab’be şükretmek için hiçbir çabadan kaçınmayın. Rab kendisini onurlandıranları onurlandırır.

 

Rab’be nankörlük etmek ciddi bir konudur. Rab’be şükretmeyi asla bırakmamamız gerekiyor. İsa teşekkür etmek için kendisine geri dönmeyen dokuz cüzamlıyı ayıplamıştı. Ama onun Baba ile olan antlaşmasını bilmediği halde geri dönüp kendisine tapınan Samiriyeliyi bereketlemişti (Luka 17:11-19). Kendisine yardım edilmiş herkesin Rab’be şükretmesi çok iyi bir şeydir. Bunun için para harcamak gerekse bile Rab’den aldığınızın bir kısmını bunun için kullanmalısınız. Çünkü ondan aldığınız bereketler ya da ödemekten kurtulduğunuz bedeller vardır. Yardım görmüş olanlar bir akşam yemeği düzenleyebilir, Rab’bin kendilerine gösterdiği uygun bir yer kiralayıp arkadaşlarını çağırabilir ve bunu kutlayabilirler. Bu Rab’bi çok hoşnut eder.

 

Böyle şeyleri yapmayı erteleyenler yakında şeytanın imkanlarını, esinlerini ve isteklerini çaldığını fark ederler. Rab için yapmayı istediğimiz şeyin hayali onu erteledikçe solmaya başlar. Bu yüzden yol kenarına atılan tohumların alınıp iyi toprağa konulması gerekir. Yoksa düşman gelip onları yer.

 

Rab için bir şey yapmanız sizden istendiğinde buna özen göstermeli, yapabileceğiniz en iyi şeyi düşünmelisiniz. Eğer bunu yapmazsanız şeytan gelip asla görmemeniz gereken şeyleri size gösterir. Çağrınız ne olursa olsun Rab size bir şey yapmanızı söylediğinde iki kez düşünmeyin. Söz Rab’bin bize ekecek tohumlar veren olduğunu söyler. Eğer Baba’yı dinlerseniz Rab size beslenmeniz için yiyecek verir. Asla sizden istenenin çok fazla olduğunu düşünmeyin. Rab sizi ne kadar ve nasıl kullanacağına kendisi karar verir.

 

Rab’bin egemenliğinde olabilecek en kötü şey Rab’bin çocuklarından birinin çağrısına cevap vermemesidir. Rab iyiliği ve bilgeliği uyarınca her birimize bir görev vermiştir. Seçildiğimiz zaman artık yaptığımız şeyin gerçekten Rab’bin bizden istediği şey olup olmadığını sormamıza, bunun için dua etmemize gerek yoktur. Eğer Rab bize amaçlarını gerçekleştirmek için bir görev verdiyse konu kapanmıştır. Rab’be rehberlik için yakarabiliriz ama hizmetimizi kabul etmeli, onu tüm gücümüzle yerine getirmeliyiz.

 

Kutsal Metinler Rab’bi onurlandıranların onurlandırılacağını söylüyor (1. Samuel 2:30). Rab’be kulak vermeyenler ve kendi düşüncelerini izlemeyi seçenler, Rab’bin kendilerine söylediği şeylerden daha iyi bildiklerini düşünmektedirler. Ama Rab kendisine sadık olanları ödüllendirmek için tüm görkemiyle geldiğinde onlar pişmanlık gözyaşları dökecekler. Hangi taraftasınız? Rab çocuklarını sadakati ve kendisine olan sevgileri nedeniyle ödüllendirdiğinde ne tarafta olmak istiyorsunuz?

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares