Günün Mesajı

04/04/2017 - HİZMET ETME YETKİNLİĞİ

Bu nedenle, kardeşler, aranızdan Ruh'la ve bilgelikle dolu, yedi saygın kişi seçin. Onları bu iş için görevlendirelim.

Elçilerin İşleri 6:3

Kim Rab’bin sofrasında ona hizmet etmeye yetkindir? Bu seçim Rab’bin ölçütlerine göre yapılmalıdır. Çünkü bu önemli iş için gereken üç şeyi Rab belirlemiştir. Rab’bin işi Rab’bin hazırlamadığı kişiler tarafından layıkıyla yürütülemez. Her şeyi Baba’nın görkemi için özenle yapmalıyız!

 

Rab’bin işi tek bir kişinin yürütmesi için fazla büyük ve karmaşık bir iştir. Ruhsal görevlerimizi yerine getirmemiz için Yüce Rab topluluğun büyümesini amaçlayan beş hizmet kurmuştur. Maddi sorumluluklarımız için ise bize hayatımızda uygulayabileceğimiz birçok armağan vermiştir.

 

Rab’bin bakış açısı insanın bakış açısından oldukça farklıdır. Mesela Rab Peygamber Samuel’i İşay’ın oğullarının arasında İsrail kralı olacak çocuğu araması için göndermişti. İşay Eliav’ı görünce etkilendi, İsrail halkını yönetecek seçilmiş kişinin o olduğunu düşündü (1. Samuel 16:6-7). Aynı şekilde biz de seçim yaparken genelde iyi görünen, güçlü, eğitimli ya da toplumun kıymet verdiği belli niteliklere sahip kişiler seçeriz. Ama gerçek şu ki karşımıza çıkan ‘Eliavlar’ her zaman Rab’bin işini yapmak için seçilmiş kişiler olmazlar. Bu işin Babamızın sevdiği kişiler olması gerekir. İyi görünebilir ya da görünmeyebilirler; bazı niteliklere sahip olabilir ya da olmayabilirler.

 

Mesih’in yeryüzündeki hizmeti sırasında efendimiz tarafından seçilen ve onunla birlikte yürümüş olan elçiler bir insanı zaferli yapan üç özelliğe dikkat çekmişlerdi: İyi bir itibar, Kutsal Ruhla dolu olmak ve bilgelik. Dikkat edin; bunlar sadece pastörlük hizmetiyle ilgili değil, Rab’bin sofrasında görev alacaklarla ilgili nitelikler.   Çünkü bu üç berekete sahip olanlar Rab’bin istediği her işi yapabilirler.

 

Rab’bin evinde her şey son derece önemlidir ve sadece Rab’bin hazırladığı kişiler Baba’nın isteğini kimseye utanç getirmeden yapabilirler. Birçok kişi bilge olarak görülmesine rağmen her zaman seçilecek doğru kişi olmayabilir. Yüce Rab’bi temsil edemeyebilir, hatta ayartıldıklarında Rab’bi reddedebilirler bile.

 

Kilisede herhangi bir görevi yapan kişilerin Rab tarafından önceden seçilmesi gereklidir. Bizim bakış açımıza göre birisi iyi bir izlenim bıraksa ve meshedilmiş olan kişiden daha çok çalışsa bile, gereken nitelikleri olmasa da sadece gerçek Rab tarafından görevlendirilenleri seçmeliyiz. Çünkü diğer türlü insanlar ellerinden gelen her türlü çabayı gösterebilirler, ama düşman karşılarına çıktığında tamamen aldanırlar.

 

Rab’bin planı dahilinde yapmamız gereken her şeyi Kutsal Ruhun yardımı ile gerçekleştiririz ve tüm bunlar Rab’bin yüceliği içindir. Diğer yandan yaptığımız iş eğer Rab tarafından desteklenmezse tam bir felaketle sonuçlanır. Çünkü kimse Rab’bin işini kendi imkanlarıyla yapamaz. İnsanların Yüce Rab tarafından çağırılmaları ve hazırlanmaları onun sofrasında hizmet edebilmeleri için zorunludur.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares