Günün Mesajı

13/04/2017 - KİM OLDUĞUMUZU GÖSTERMEK

Suçlunun yolu dolambaçlı,
Pak kişinin yaptıklarıysa dosdoğrudur.”

Süleyman’ın Özdeyişleri 21. 8

Kötü kişi iyi şeyleri nasıl yapacağını bilen ama onları yapmayandır. Onlar sapkın yollarıyla kendilerini belli ederler; yani günahlı bir hayat yaşamaktan keyif duyarlar. Adaletsizlikten rahatsız olmazlar ve en iyi arkadaşlarına bile ihanet etmekte tereddüt etmezler.

 

Bu tür tavırları olanlardan etraflarındaki herkes uzak durmaya çalışır. Kendilerinin de esenlikleri ve iyi dostları yoktur; sadece kötü insanlarla beraber olurlar. Geride hep kötü anılar bırakırlar ve şeytan onları başkalarına üzüntü ve hayal kırıklığı yaşatmak için sıklıkla kullanır. Bu tür insanlarla yolları kesişen herkes zararlı sonuçlarla karşılaşır. Kimileri kendilerini Hristiyan olarak görür ama yaptıkları işler Yüce Rab’bi hiç tanımadıklarını gösterir. Esasen kötü insanlar sadece şeytana hizmet etmektedirler. Borçlarını ödemezler, yalan söylerler ve cinayet de dahil bir sürü suç işlerler. Onlarla ilgili iyi bir şey yoktur.

 

Rab’bin Sözünü sevenler ve onu hayatlarında uygulayanlar ise Rab’bin gözünde doğru sayılılar. Kötü olanlardan tamamen farklıdırlar. Doğrudurlar, zararsızdırlar ve buyruklara karşı gelmektense kendileri sıkıntı çekmeye hazırdırlar. Temiz yollarda yürüyerek doğru işler yapan kişilerin davranışları Rab’bi yüceltir. Her zaman titizdirler ve karşılık beklemeden başkalarına verirler. Rab’bin işine destek olurlar. Onlar arkalarında bıraktıkları erdemli izlerle hatırlanırlar.

 

Doğru kişinin işi insanlığa bereket getirir. Öldükten sonra bile bu kişiler kötü kişilerin aksine iyi hatırlanırlar. Herkes onların güzel sözlerini ve tavırlarını hatırlar. Doğru kişinin dokunduğu her şeyde Rab’bin dokunuşu ve vardır ve böyle kişilerin varlığı herkesin yüreğine mutluluk getirir. İnsanlar onlarla beraber olmak isterler. Her açıdan bu kişiler sadakatlidir ve asla komşularına ya da onların ev halklarına saygısızlık yapmazlar. Başkasına ait bir şeye asla ellerini sürmezler. Ağızlarından her zaman Rab’bin iyi sözü çıkar ve başka insanlara ulaştırdıkları bu sözler sıcak bir günde gelen taze su gibidir.

 

Peki insanlar sizin hakkınızda ne düşünüyor? Eğer hakkınızda iyi bir tanıklıkları yoksa, muhtemelen Rab’bin de yoktur. Düşmanın sizi kandırmasına izin vermeyin! Her zaman sadakatli bir hizmetkar olun ve yolculuğunuz boyunca gerçeğe bağlı kalın. Rab’bin sözünü hayatlarında uygulayanlar reddedilmeyecekler. Yaptığınız her şeyde doğru olursanız Rab sizi onaylayacaktır.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares