Günün Mesajı

14/04/2017 - FARKLILIK

Tanrı’dan doğmuş olan, günah işlemez. Çünkü Tanrı’nın tohumu onda yaşar. Tanrı’dan doğmuş olduğu için günah işleyemez

1. Yuhanna 3.9

Tanrı’nın tohumu Rab’bin çocuklarını günah işlemekten alıkoyar çünkü ne zaman ayartılsalar Rab ile olan antlaşmalarını hatırlayıp günahtan yüz çevirirler.

 

Yeniden doğmak bir insanın alabileceği en harika berekettir. Bu bereket göksel bir hükümle değil, İsa Mesih’in ölümü sayesinde gerçekleşmiştir. Adem günah işlediğinde insan ruhu bozulmuştu. İnsan bu yüzden tekrar doğmadan göklerin egemenliğine giremez. Bunun yerine Rab’den ayrı olarak yaşar.

 

Bu süreç İsa’yı Kurtarıcı olarak kabul ederek başlar. Sonra suda vaftiz olmak ve Kutsal Ruh’ta vaftiz olmak gerekir. Yeniden doğmuş insanları tavırlarının farklılığından tanırız.

 

Rab’bin Sözü Tanrısal tohumdur ve bizi günah işlemekten alıkoyar. İsa’yı Kurtarıcımız olarak kabul ettiğimizde bu tohum bize verilir. Hristiyanlar çeşitli yollarla ayartılırlar ve bunu Rabbimiz de yaşamıştır (Matta 4) ama günaha düşmezler çünkü içlerine ekilmiş olan tohum onları uyararak silkinmelerini sağlar; böylece bir çıkış yolu bulurlar. Bu nedenle insanlara dini öğretileri değil gerçeği öğretmeliyiz.

 

Yeniden doğanlar asla günah işlemezler. Ayartılabilirler ve odakları dağılırsa benliğin geçici isteklerine kapılabilirler. Ama yüreğinizdeki tohum sizi dizginler ve bunun Rab’be, eşinize ya da başka birisine ihanet etmeye değmeyeceğini size hatırlatır. Böylelikle ‘HAYIR’ demek için güçlendirilirsiniz.

 

Günah işleyenler yeniden doğmuş olmayanlardır; onlar sadece dinsel bir deneyim yaşamıştır. Din ve Rab’bin Sözü arasında bir fark vardır. Dini kurallara bağlı kalanların aksine Rab’bin hizmetkarları her zaman Rab’be bağlıdır ve şeytanın onları Baba’dan uzaklaştırmak için kurduğu tuzakları fark eder. Rab’bin hizmetkarları Rab ile olan antlaşmaları mühürlendiğinden beri güçlendirilmektedir.

 

Ne zaman bir ayartıyla karşılaşsak gerçekte kim olduğumuzu gösteririz. Eğer içimizde tohum varsa düşmana kulak verdiğimiz için tövbe edip tüm şeytani tuzaklardan kurtuluruz. Diğer yandan eğer dindar bir hayat yaşıyorsak bu günahları işleriz.

 

Sevgili kardeşlerim, eğer zayıfsanız ve Sözün sınırlarını aştıysanız sizin için tek çare Rab ile olan dostluğunuzu yeniden kazanmaktır. Bu İsa’nın kanıyla kazanılmış bir ittifaktır. Bu şekilde yeniden doğacaksınız ve Tanrı’nın tohumu ruhunuza ekilecek. Böylece günah işlemeyecek, düşmanın sizi tekrar kullanmasına izin vermeyeceksiniz. Sizi kurtuluşa götürecek bu farkı yaşayın!

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares