Günün Mesajı

15/04/2017 - TANRI’NIN BENZEYİŞİ

Ama kul özünü alıp insan benzeyişinde doğarak ululuğunu bir yana bıraktı.

Filipililer 2.7

Ne kadar harika bir sevgi! Rab bizi yükseltmek için kendisini alçalttı. Aynı şekilde biz de Rab’bin benzeyişinde yaratılmışlar ve onun hizmetkarları olarak doğru duruşu almalı ve sürdürmeliyiz.

 

İnsanlık Adem’in günahı yüzünden çok zarar gördü. Ruhsal olarak öldü. Rab ile olan bağlantımızı kaybettik ve şeytanın yetkisi altına girdik. Ama Rab dünyayı o kadar çok sevdi ki biricik oğlunu bizim yerimize ölmesi için aramıza gönderdi (Yuhanna 3:16). Ayrıca Rab’bin böyle muhteşem bir şekilde gösterdiği sevgisi onun Sevgi olan doğasını ve mükemmelliğini de ortaya koymaktadır. Rab bizi kurtarmak için bir plan yapmış ve yürürlüğe koymuştur. Bunun bedeli yüksek olmuştur, ama çocuklarını kendisine döndürmek için elinden gelenin en iyisini yapmaya karar vermiştir.

 

Rab’bin Oğlu dünyaya gelebilmek için ölmeliydi; tüm ululuğunu bir yana bırakmak zorundaydı. Böylece bizim gibi bir insan oldu ve sonunda günahtan kurtulabilmemiz için çarmıhta canını verdi. Günahımız o kadar büyüktü ki ancak insan bedeni alıp dünyaya gelerek bizi ondan kurtarması mümkündü. İsa daha sonra çarmıhta en acı şekilde öldü, sonuna kadar alçalttı ve bütün bunları Yüce Rab’bin çocukları olalım diye yaptı (1. Yuhanna 3:2).

 

Babası gibi Tanrı olmasına rağmen Mesih bir hizmetkar olarak ne yapmamız gerektiğini bize örnek olarak gösterdi. Önce hizmetkar olmayanlar asla hayatlarının efendisi olamazlar. Hizmetkarların efendilerine itaat etmeleri gerekir; İsa böyle yapmıştır. Rab’bin ilahi planına uyarak İsa daha yüksek bir seviyeye yükselmiştir. Tanrıların tanrısı ve tüm kralların kralı olmuştur. Bugün Babanın tahtının sağında oturmaktadır. Gökteki ve yeryüzündeki tüm güç ondadır.

 

Beden almadan önce de İsa Tanrıydı. Sonra insan bedeni alıp dünyaya gelmişti. Biz de Rab’bin bize söylediklerini yaparak Rab’bin benzeyişini alırız (Yuhanna 10:35). Bugün Rab bize ne zaman bir şey söylese onu hayatımızda uygulayarak doğru şeyi yapmış oluruz ve bu şekilde kendimiz tanrı ya tanrıçaymışız gibi işler yapmış oluruz. Şöyle ifade edeyim; insan olmaya devam ederiz, ama Rab’bin meshedişiyle bir esin geldiğinde bize tıpkı kendisi gibi, Yüce Rab gibi işler yapma gücü verir.

 

Düşmanın sizi daha fazla kandırmasına izin vermeyin. Doğru yerinizi aldığınızda doğrulukla yargılayacaksınız. Kendinize baktığınızda sadece hiçbir şey hak etmeyen zavallı bir günahkar görüyorsanız elleriniz boş kalacak ve hiçbir şey alamayacaksınız. Rab’bin isteğini yerine getirme ve İsa’nın burada olsa yapacağı gibi mucizeler yapma yetkimiz vardır. Çünkü lütfu aracılığıyla o bizi kendisi ile barıştırmıştır. Rab’be yücelik olsun! Sadece İsa gibi kendisini alçaltanlar Rab’bi yüceltebilirler.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares