Günün Mesajı

17/04/2017 - RAB’BİN SÖZÜNÜ DİNLEMEK

Tarlalarını, bağlarını, zeytinliklerini, evlerini onlara hemen geri verin. Bir de faiz olarak aldığınız gümüşün, buğdayın, yeni şarabın, zeytinyağının yüzde birini verir.

Nehemya 5:11

Rab’bin Egemenliğinde yaşayan herkese saygı göstermemiz gerekir. Onlar artık Mesih’in bedeninin üyeleri oldukları için bizim de kardeşlerimiz olmuşlardır. Onlara karşı cömert davranarak onları onurlandırmalı, bir gün yardımlarına ihtiyacımız olabileceğini unutmayarak eli açık olmalıyız.

 

Kutsal Kitap ayeti bize Nehemya’nın kendi halklarına kötü davranan Yahudilere kızdığını gösteriyor. Bir kardeşe sıkıntı vermek çok büyük bir yanlıştır; onları suiistimal etmek ise daha kötüdür. Bir kardeşinize asla yukarıdan bakmamalısınız; kim oldukları hiç fark etmez. Rab’bin ailesindeki hiçbir kardeş için bunu yapamayız. Babamız çocuklarının intikamını alır. Aldatılan ya da zarar gören birisinin hakkını almak için hiçbir fırsatı kaçırmaz. İsa ona ait olanlara iyi bakmamız gerektiğini söylemiştir çünkü onların melekleri göklerdeki Babamızın yüzünü her zaman görmektedirler (Matta 18:10).

 

Mesih’in bedenine ait bir erkeğe, kadına ya da çocuğa kötülük yapanlara ne olur? Rab’bin bir hizmetkarını onurlandırmayanlara, bir başkasının evine saygı göstermeyene ne olur? Kötü insanlarla zina etmenin sonucu bile sert bir ceza ise bunu Yüce Rab’bin Egemenliğinin üyeleriyle yapanlar ne ceza alırlar? Rab kutsaldır ve onun hizmetkarlarının da kutsal olmaları gerekir. Bu yüzden kardeşlerinize saygı gösterin. Komşunuzun karısı ya da kız kardeşinizin kocası çok çekici birisi olabilir; ama zina ruhunun asla yüreğinizi ele geçirerek eşinize karşı günah işlemenize yol açmasına izin vermeyin. Eğer bu olursa hemen Rab’be dönün ve sizi kurtarmasını isteyin. Bir daha şeytanın sizi kullanmasına izin vermeyin çünkü kutsal olmayan kimse Rab’bi göremez (İbraniler 12:14).

 

Rab’bin isteğinin karşısında durmayın! Bu maddi meseleler için de böyledir. Eli sıkı değil, cömert olmalıyız. Şeytan bazılarına Mesih’in bedenindeki kişilerle olan ilişkilerinizden kazanç sağladığınızı düşündürtebilir. Mesih’in bedenine ait olanlar son derece faydalı armağanlarla donatılırlar. Eğer kardeşlerinizi kırarsanız bu armağanlarını sizin için kullanırlar mı? Ya yaptığınız kötülükleri Rab’be getirirlerse? Dikkatli olun, Rab öç alıcı Tanrıdır!

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares