Günün Mesajı

18/04/2017 - KÖTÜ DAVRANIŞLAR

’Ne var ki, siz yoldan saptınız ve öğrettiklerinizle birçoklarını suça sürüklediniz; Levi’yle yaptığım antlaşmayı bozdunuz.’ Böyle diyor Her Şeye Egemen RAB.

Malaki 2:8

Her zaman Rab’bin yollarında yürümeli, hiçbir zaman bu yollardan ayrılmamalıyız. Antlaşmayı bozan ve birçoklarını suça sürükleyen bu kahinler gibi olmamalıyız. Sadık hizmetkarlar olarak örnek oluşturmalı, kimseyi suça götürecek şeyler yapmamalıyız.

 

Rab bize izlememiz gereken yolu gösteriyor. Yol onun Sözüdür, İsa Mesih’tir. İsa dünyaya bütün görkemini ardında bırakarak ve insan bedeni alarak geldi. Bizim kurtuluşumuz için bedel ödedi, bizim yerimize öldü, gömüldü ve ölüler diyarında şeytanı yendi. Üçüncü gün dirilerek şeytan ve ona hizmet eden kötü ruhları kesin olarak yenilgiye uğrattı. Bugün ölümün ve ölüler diyarının anahtarı da Rab’bin ellerindedir (Vahiy 1:18). Rab yeryüzündeki ve gökyüzündeki tüm gücü eline almıştır (Matta 28:18). Göksel Babamızın sağında oturmaktadır (Matta 26:64).

 

Rab’bin Sözü mutluluğa götürür. Rab’bin çocuklarından ne istediğini Sözde bulabiliriz. Bilge olanlar ondan uzaklaşmazlar. Ondan uzaklaşanlar Rab ile olan paydaşlıklarını kaybederler ve kendilerini düşmanın yetkisi altına teslim etmiş olurlar. Ondan uzaklaşanlar İsa ile birlikte dirilmezler. Kaybolurlar. Bundan da öte, durumları müjdeyi hiç duymamış olan günahkarlardan daha kötüdür.

 

Rab Yakup’un oğlu olan ve torunları sonsuza kadar kahinlik yapan Levi ile bir antlaşma yaptı. Bu antlaşma uyarınca Rab’bin adını ve kendileriyle yaptığı antlaşmayı onurlandırmaları gerekiyordu. Böylece çocukları da esenlik ve yaşam bulacaktı. Levi bu sevinci yaşadı ve Rab ile birlikte yürüdü. Ama ondan sonra gelenler Rab’bin yollarına özen göstermediler ve öğretileri Rab’bin sözünden saptı. Bunun sonucu olarak insanları suça sürüklemekten mahkum oldular. Yeni Antlaşma ile Hristiyanlar Rab’bin yeni kahinleri oldu.

 

İsa bizi sadece karanlığın egemenliğinden çıkmamız için değil, aynı zamanda Rab’bin egemenliğinde krallar ve kahinler olmamız için kurtardı (Vahiy 1:6). Gerçeği tüm dünyaya yaymak için kurtardı. Her Hristiyan’ın görevi Rab’bin adını yüceltmek ve kayıp olanları yüce Rab’be yakarmaya yönlendirmektir. Rab’bin yüce ismiyle hastalıklar iyileşecek, insanlar kurtulacaktır. Ama Rab’bin halkının büyük bir kısmının Yeni Antlaşmayı da aldatıcı öğretilerle yozlaştırmaya çalıştıklarını görüyoruz. Kardeşler, insanın ürettiği her öğreti yanlıştır ve kötüdür.

 

İnsanlar gösterdiğimiz örneklerle daha iyi öğrenirler. Bu yüzden Rab’bin Sözünü yaşamamız gerekir; böylece Rab’bin yolundan uzaklaşmayız. Kimsenin gözü önünde bir skandal oluşturmamalıyız. Bunun yerine Rab’bin yüce ismini övmeliyiz. Olabilecek en kötü şey imanımızın katı bir dindarlığa dönüşmesidir. Dini kurallardan ve yaygın inançlardan kaçmalı, sadece Kutsal Metinlerde yazılı olanlara uyarak zaferli olmalıyız.

 

İsa’nın sevgisiyle,

R.R. Soares