Günün Mesajı

19/04/2017 - ÇARPIK ANLAYIŞ

Bunu düşündükçe içimi korku sarıyor,
Bedenimi titreme alıyor.

Eyüp 21.6

Bir hata insanın anlayışını çarpıtabilir. Bu yüzden Rab’den hiçbir şeyi saklamamalı, bilmedikleriniz hakkında asla konuşmamalısınız. Dürüst olun ve yalnızca Kutsal Kitap’ta yazılı olanlara bağlı kalın. Rab sözünü onurlandıracaktır.

 

Başta Eyüp Rab’bi kendisine yaşattığı denenmelerden ve zorluklardan dolayı suçladı ve kendisi sorumluluk almadı. Ama sonra Yüce Rab’be olan güveninin eksikliğinden dolayı şeytanın ellerine düştüğünü anladı (Eyüp 3:25).

 

İnsan genelde Eyüp gibi düşünür ve yaşadığı zorluklarla ilgili geçerli bir sebep bulamaz. Bazı katiller başkalarının canlarını alarak bile bir kötülük yapmadıklarını düşünmüşlerdir. Benzer şekilde zina edenlerden bazıları da yaptıkları kötü iş için mazeretler bulmaya çalışırlar.

 

Sevgili kardeşler, Rab kimsenin aldanmasını istemiyor. Tam tersine Rab vicdanımızın bizi rahatsız etmesini sağlıyor ki yanlışımızı anlayabilelim. Ama insan suçunu saklayıp mazeretler bulma eğilimi gösteriyor. Bu yüzden vicdanınız sizi rahatsız ettiğinde Yüce Rab’be dönün ve yaptığınız yanlışı itiraf edin. Bu yanlış bir niyet taşıyan küçük bir sözcük, küçük bir bakış ya da küçük bir karar olsa bile böyle yapın. İtiraf edin! Yanlış ya da kötü niyetle yaptığınız her şeyi Rab’be itiraf edin. Babamıza her günahını itiraf edenler, düşüncelerindeki ve yüreklerindeki niyetlerini açıklayanlar ve bu yanlışları yapmaya son verenler kesinlikle Rab’den merhamet görürler.

 

Hiçbir şey bilmediğiniz bir konuda konuşmak ve sonuçlara atlamak bilgece değildir. Ağzınızı kapatmanız Rab’bin sözüne aykırı bir şey söylemenizden daha iyi olur. Sadece dua edin ve Rab’den sizi yönlendirmesini isteyin. Asla sözcüklerinizde ya da düşüncelerinizde yanlış öğretiler üretmeyin.

 

Kutsal Metinlerde bulunan her şey Rab tarafından test edilmiştir. Ayrıca Kutsal Kitap’ta rastgele söylenmiş tek bir söz bile yoktur çünkü Rab’bin söylediği her şey, henüz söylenmeden bile önce test edilmiştir ve yayıldığında hiç kimseyi suça götürmeyeceği kesin olarak söylenmiştir. Bu yüzden durum her ne olursa olsun Rab’bin söylediklerine bağlı kalın.

 

İsa göklerin ve yeryüzünün bir gün ortadan kalkacağını ama onun sözlerinin hiçbir zaman ortadan kalkmayacağını söyledi (Matta 24:35). Rab Kutsal Kitapta söylediği her şeyi onurlandırır. Bu yüzden Rab’bin Sözüne sıkıca bağlı kalın ve ondan şüphe etmeyin. O zaman asla yanlış adımlar atmaz, şeytanın sizi etkilemesine izin vermezsiniz. Rab’be güveniyorsanız onun söylediklerine de güvenin!

 

Dürüst olmak her zaman iyidir. Bu yüzden yanlış ya da yasaklanmış şeyler yapmaya ayartılanların bu ayartı sırasında hissettikleri her şeyi Rab’be itiraf etmeleri gerekir. Bundan sonraki adım Rab’den af dilemek ve bu yanlış isteğin tamamen aklınızdan silindiğinden emin olmaktır. Dürüstlük Rab’bin hoşuna gider (2. Korintliler 8:21).

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares