Günün Mesajı

20/04/2017 - HER DURUMDA ONU ÖRNEK ALMAK

Çünkü kardeşler, siz Tanrı’nın Yahudiye’de bulunan ve Mesih İsa’ya bağlı olan kiliselerini örnek aldınız. Onların Yahudiler’den çektiği sıkıntıların aynısını siz de kendi yurttaşlarınızdan çektiniz.

1. Selanikliler 2:14

Rab bize yolunu göstermiştir. Hristiyan yaşamının zorlukları karşısında İsa Mesih’e bağlı olan kiliseyi örnek almalı, Rab’bi hoşnut etmeli ve yüceltmeliyiz.

 

Rab’bin kilisesi her yerdedir ve çağırıldığı halde Kutsal Babamıza gelmeyenler dışındaki herkestedir. Kendi evini bizzat Rab kendisi kurmuştur ve onun öğretisi her yerde aynı olmalıdır. Mesela elçi Pavlus Musa’nın ve peygamberlerin söylediklerinin ötesine geçemeyeceğini söylemişti. İnsanın öğretisinin ortaya çıktığı yerlerde sorunlar olur ama Kutsal Metinlerin saflığına dönüldüğünde insanlar kazanır, günah ise yenilir.

 

Yüce Rab halkına zulüm eden, elinde bir kırbaçla onları istediği şekilde davranmaya zorlayan bir zorba değildir. Tam tersine, yumuşak ve saygılıdır; öğretisi de hoştur (Matta 11:29). Bu yüzden Babamızın isteğini yapmayı öğrenenler onun ne kadar iyi olduğunu da fark ederler. Onun tüm işleri sevgi ve merhametle yapılır.

 

Rab’be hizmet ettiğimizde tutsaklıktan kurtuluruz. Rab topluluklarıyla ilgili hiçbir ayrım gözetmez. Hepimiz Rab’den aynı muameleyi görürüz. Rab’bin bize yolunu açıkladığını anlamamız gerekiyor. Benzememiz gereken örnek bellidir. Bizden önce gidip yolumuzu açan RAB her şeyi hazırlamışsa, o zaman neden Amerika’yı yeniden keşfedelim?

 

Yukarıdaki ayet İsa’ya bağlı olan kiliselerden söz ediyor. Yani maalesef Mesih’e bağlı olmayan, kendi öğretilerini dikte eden ve Rab’be hizmet etmek için Kutsal Kitap’takinden farklı yollar yaratmaya çalışan başka kiliseler olduğunu da anlıyoruz. Rab’bin gücü böyle yerlerde etkin olamaz çünkü orada ya insan aklının ya da şeytani ruhların öğretileri hakimdir. Ama İyi Rab o olmadan hiçbir şey yapamayacağımızı bize söyledi (Yuhanna 15:5). Bu nedenle İsa’ya bağlı kalmayanlar ondan kesilip atılacaklar.

 

Mesih’te ruhsal bir hayat yaşayan herkes zorluklarla karşılaşmıştır. Ama Rabbiniz için göğüs gerdiğiniz hiçbir sıkıntı sonsuz yaşamda alacağınız ödüllerin büyüklüğüyle kıyaslanamaz (Romalılar 8:18). Rab’bin Egemenliği için ayrılmış ya da seçilmiş olmak zaten paha biçilemez değerde bir bereket ve onurdur. Ancak diğer yandan Müjde uğruna olmayan hiçbir sıkıntıyı kabul etmemeliyiz.

Hayatlarımızın Rab’bi hoşnut etmeye adanması gerekir. Rab, İsrail kralı Davut’un yüreğine uygun bir adam olduğunu söylemişti (Elçilerin İşleri 13:22). Rab sizinle ilgili ne söylüyor? Gözlerini açık tutmayanlar ruhsal dünyadaki saygın yerlerini kaybederler. Hayatınız devamlı Rab’be hizmet etmeli ve onu gerçekten övmelidir.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares