Günün Mesajı

22/04/2017 - YANLIŞ YAPMAKTAN ZEVK ALMAK

Çünkü o asi bir halk, yalancı bir soy,
RAB’bin yasasını duymak istemeyen bir soydur.
Bilicilere, ‘Artık görüm görmeyin’,
Görenlere, ‘Bizim için doğru şeyler görmeyin,
Bize güzel şeyler söyleyin, asılsız şeyler açıklayın’ diyorlar,
‘Yoldan çekilin, yolu açın,
Bizi İsrail’in Kutsalı’yla yüzleştirmekten vazgeçin.

Yeşaya 30:9 -11

Günah işlemekten zevk alan insanlar vardır. Yanlış mesajları sever, aldatıcılıktan hoşlanır ve böylece yoldan uzaklaşırlar. Bu yüzden aslında çok büyük bir yanlış yapmış olurlar çünkü Rab’den uzaklaşmaktadırlar.

 

İnanmayabilirsiniz ama günahkar hayatlar yaşamaktan ve günahlı şeyler yapmaktan çok büyük bir zevk duyan insanlar var. Sadece cinsel günahlardan bahsetmiyorum. İnsanı her türlü yanlışa götüren Rab’be itaat etmemektir. Mesela putperestliği, büyüyü ve başka uygulamaları terk etmeyen vaizler var. Yanlış bir şekilde bunların geleneksel olduklarını ve sosyal konumlarını ya da çıkarlarını koruduklarını düşünüyorlar. Benzer şekilde kimi insanlar da hayatlarını Rab’bin Sözüne göre yaşamıyor ve bunun sonucunda yanlışlar yapıyor. Bu insanlar hiçbir işe yaramadığını bildikleri halde dinsel törenlere devam ediyor ve bundan dolayı büyük bedeller ödüyorlar.

 

Günah işleyenlerin bu günahlarını Rab’be itiraf etmeleri ve kendilerini bağışlamasını istemeleri gerekmektedir. İsa bize şöyle öğretmiştir: “sunakta adak sunarken kardeşinin sana karşı bir şikâyeti olduğunu anımsarsan, adağını orada, sunağın önünde bırak, git önce kardeşinle barış; sonra gelip adağını sun (Matta 5:24). Eğer bunu yapmazsak sunularımız ve dualarımız kabul edilmeyecektir.

 

Yanlışlarına ısrarla devam edenlerden bazıları yanlış mesajlardan keyif duyarlar çünkü bu mesajlar onlara cazip gelir. Doğru düşünemedikleri için sadece lüksten, pahalı kıyafetlerden, giyim kuşamdan, olumlu sözcüklerden keyif alırlar ama ruhsallıklarının iyi durumda olmadığını göz ardı ederler. Günahlarını meşrulaştırarak kötü amaçlarına ulaşmayı isterler ama kurtuluşlarından emin olamadıkları için içten içte keder de duyarlar.

 

Kutsal Baba’dan uzak olanlar yanlış ve aldatıcı bir hayatı tercih etmektedir. İyi işler yaparak ya da ihtiyaç sahiplerine yardım ederek Rab’bi hoşnut edeceklerini düşünürler. Bu şekilde yargı gününde Rab’bin ailesine kabul edileceklerine inanırlar. Herkes düşkünlere yardım etmelidir ve iyi işler yapmalıdır, bu zaten görevimizdir; ama hiçbir şey gerçekten yeniden doğma deneyimiyle kıyaslanamaz çünkü ancak o zaman gerçekten Mesih’e iman etmiş oluruz.

 

Yanlış yapmaya alışanlar Tanrısal yoldan uzaklaşırlar. İsa peygamberliklerle onları uyarsa bile her zaman yanlışlarını meşrulaştıracak bahaneler bulurlar. Bunun sonucu olarak Yüce Rab’bin gücünden uzakta kalır ve düşmana yaklaşırlar. Şunu iyi anlayalım ki bu yolu seçenlerin bir sürü sorunla karşılaşacağı kesindir.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares