Günün Mesajı

23/04/2017 - SİZİN KARDEŞİNİZ KİM?

İşini savsaklayan kişi
Yıkıcıya kardeştir.

Süleyman’ın Özdeyişleri 18.9

Rab’bin işini gayretle yaptığımızda ona olan sevgimizi göstermiş oluruz. Rab’bin gözünde dikkatsizce değil, özenle çalışan kişiler olmalıyız. Onun işini tüm dikkatimizi vererek yapmalıyız çünkü ihmalkarlık cezalandırılmamıza yol açar.

 

Rab’be sunduklarımız onu sevip sevmediğimizi ortaya koyar. Rab’bi sevdiğimizi söylemek her zaman kolaydır ama onun bize verdiği görevleri tüm yüreğimizle yapıp yapmadığımız asıl önemli olandır. Yaptığımız işler ne kadar takdir görse bile eğer Rab’bin adında ve onun yönlendirişiyle yapmıyorsak ruhsal bir değer taşımaz. Yaptığımız her şeyin İsa Mesih’in adında ve Göksel Babamızın yüceliği için yapılması gerekir. Rab’bin Sözünün buyruklarını titizlikle uygulayanlar her zaman yaptıkları işlerde başarılı olurlar.

 

Bir şey yapmaya başladığımızda bunu Rab’bin planının dışında ya da kendimizi yüceltmek için yapmadığımızdan emin olmalıyız. Çünkü eğer böyle yaparsak sadece zaman kaybeder, yargı gününde yaptığımız işlerden sorumlu tutulur ve ödüllendirilmeyiz. Rab’bin Egemenliğinde Yüce Rab’bin bize verdiği fırsatları kendi bencil çıkarlarımız için kullanmak doğru değildir. Ödülümüzü almak için son günü beklemeliyiz (2. Timoteos 4:8). Ama birçok insan başkalarının alkışlarıyla bu ödülü önceden almayı seçer.

 

Nasıl arabalarını ya da uçağı dikkatsizce kullananlar yaptıklarından yasalar uyarınca sorumlu tutulurlarsa, aynı şey ruhsal yaşam için de geçerli olur. Yeremya aracılığıyla Rab, işini dikkatsizce yapan kahinlerin ciddi şekilde cezalandırılacaklarını söyledi. Bu yüzden siz de bir kahin olarak görevinizi en iyi şekilde yapmaya gayret edin ki işleriniz iyi olsun. Eğer Rab size çok sıradan gördüğünüz birisine yardım etmenizi söylerse, insani önyargılarınızı bırakın ve bu görevi en yüce bir görev olarak görün. Kime yardım ettiğiniz fark etmez. Zengin ya da yoksul, doktoralı ya da okuma yazma bilmeyen, patron ya da işçi olabilirler. Önemli olan Rab’bi dinlemek, yardım etmenizi istediklerine el uzatmaktır. Bunu sanki Rab’bin kendisine yapıyormuş gibi yürekten yapın (Koloseliler 3:23).

 

İşinizi sadece Rab’bin verdiği talimatlara göre yapın çünkü ancak böyle yaparak o işi doğru yapmış olursunuz. Eğer Rab’bin işini onun yönlendirişine göre yapmazsanız ihmalkarlık yapmış olursunuz. Rab’bin kutsal buyruklarını yerine getirmeyen ya da sadece bir kısmını yerine getirenler, Mesih’teki görevlerini hiç umursamayan yıkıcılarla bir tutulurlar. Başı İsa olan bir bedene aitiz (Efesliler 5:23; Koloseliler 1:28). O halde baş nasıl güç sahibiyse beden de öyledir. Bu yüzden kardeşler, İsa’da size ait olan şeyleri kullanmayı ihmal etmeyin!

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares