Günün Mesajı

25/04/2017 - İKİ YARGI

Tanrı’nın ve dirilerle ölüleri yargılayacak olan Mesih İsa’nın önünde, O’nun gelişi ve egemenliği hakkı için sana buyuruyorum: Tanrı sözünü duyur. Zaman uygun olsun olmasın, bu görevi sürdür. İnsanları tam bir sabırla eğiterek ikna et, uyar, isteklendir.

2. Timoteos 4:1-2

En son yargı çok ciddi bir şey olacak ve o gün tüm yaşayanlar ile tüm ölüler adilce yargılanacak. Söz onları ya aklayacak ya da mahkum edecek. Bu yüzden sonsuz ateşe doğru gidenleri kurtarmaya gayret edin.

 

Kimse Rab’be dikkatsizce hizmet etmemelidir. Söz böyle yapanların lanetli olduklarını söyler (Yeremya 48:10). Bu yüzden mesela müjdeyi duyurmayan Hristiyanlar bundan sorumlu olacaklar ve Rab’be hesap vereceklerdir. Elçi Pavlus Timoteos’u bu yüzden gayretlendiriyordu; İsa Mesih iyi haberin her yerde ve her zaman duyurulmasını istedi. Rabbimizin tüm öğrencilerine dünyadayken verdiği en son buyruğu şudur: Gidin ve müjdeyi tüm yaratılışa duyurun (Markos 16:15). Bugün ona itaat etmeyenler azarlanacaklar (bkz. talant benzetmesi, Matta 25:14-30).

 

“Ölüler” derken Mesih’in ikinci gelişinden önce ölmüş olanları, “yaşayanlar” derken ise o zaman yaşamakta olanları ifade etmektedir. Ama bunun yanı sıra bence 2. Timoteos’ta “yaşayanlar” kurtulmuşlar, yani ölümden sonsuz yaşama geçenler, “ölüler” ise günah işlemeye devam edenleri tanımlamaktadır. Yani sadece Kurtarıcımızı reddetmiş olanlar değil, yeniden doğmuş olanlar da en son yargıya tabi tutulacaktır.

 

Pavlus’un iki yargıdan da söz ettiğini fark edebilirsiniz. Bunlardan bir tanesi Rab’bin ikinci gelişindeki yargı, diğeri ise Egemenliğindeki yargıdır. Tüm Hristiyanların bugün için hazırlık yapması ve düşmana karşı koymak için mücadele etmesi bilgece olur. Düşman dikkatsiz kişileri kandırarak dikenlerin arasına düşen tohumlar gibi yapmak istiyor (Matta 13). Maalesef bu hayatın kaygıları, zenginliğin büyüsü ve hırslar birçok insanın meyve vermesine engel oluyor. Hiç şüphem olmadan birçok insanın sadece bu dünyanın zenginlikleri peşinde koştuğunu söyleyebilirim. Sadece işle, alıp satmakla, evlenmekle ve buna benzer şeylerle ilgileniyorlar; bu tıpkı Nuh’un dönemindeki gibi bir durum (Matta 2:37-42). Oysa Rab’bin yönlendirişine kulak vermemiz gerekiyor.

 

Sevgili kardeşler; İsa yüreğinize gönderdiği sözün sizi aklayacağını ya da mahkum edeceğini söylemiştir (Yuhanna 12:47-48). Bu yüzden Rab’bin Sözlerini hor görmeyin, onlar Rab’bin hayatınız için verdiği hükümleridir. Rab’bin planının dışına çıkmayın!

 

Pavlus’a göre dayanıklı olmalı ve gerçeği her zaman yaymaya devam etmeliyiz. Babamızdan bilgelik isteyin ve her zaman kurtuluş mesajını karşılaştığınız herkese duyurduğunuzdan emin olun. Gayretiniz onları yıkımın ateşinden uzaklaştıracaktır.

 

En büyük görevimiz budur: Rab’bin mesajını her yerde ve herkese duyurmaktır. Bu yüzden bu görevimizi tam olarak ve gayretle yerine getirelim. Bazı insanlara sıkıcı geliyorsanız bunu boş verin, bu Rab’bin sorumsuz bir hizmetkarı olmaktan daha iyidir.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares