Günün Mesajı

27/04/2017 - RAB’BE YAKIN MISINIZ?

Kutsallar topluluğunda Tanrı korku uyandırır,
Çevresindekilerin hepsinden ulu ve müthiştir.

Mezmurlar 89:7

Rab’bin sizin için yapabileceği şeylere yönelik tavrınız Rab’bin sizin için ne yapacağını doğrudan etkiler. Rab’bin değişmediğini ve gücünü kaybetmediğini unutmamalıyız çünkü o geçmişte ona hizmet edenlerin nasıl yanında olduysa bugün bizim de yanımızdadır.

 

Rab’bi onun vaatlerine inandığımızda ve onları sahiplendiğimizde hoşnut ederiz. Bu yüzden etrafımızda gördüğümüz olumsuz koşullara takılmamalı, Yüce Rab’bin bizim için bir şey yapamayacağını düşünmemeliyiz.

 

Hristiyanlar İsa’nın adında bir araya geldiklerinde Rab bizzat kendisi onların arasında bulunur. Bugün Rab’bin ibadetlerimiz sırasında Rab’bin varlığı yeryüzünde fiziksel olarak bulunduğu günlerden daha az güçlü değildir, hatta daha güçlü bile olabilir. Kutsallar Rab’bin yapabileceği şeylere inanarak bir araya geldiklerinde orada bir güç vardır. Bu güçle her türlü durum çözülebilir; ne kadar olumsuz göründüğü önemli değildir. Kutsallar İsa’nın adını kullanarak haklarını ellerine almış olurlar ve Rab de eski zamanlardaki kararlılığının aynısını göstererek bizim için harekete geçer.

 

İsa’yı yüceltmeli ve övmeliyiz ki tüm insanlar ona yaklaştırılsınlar (Yuhanna 12:32). Bu yüzden yapabileceğimiz en iyi şey İyi Haberi yaymaktır; böylece Mesih’i tanımayanlar da onunla karşılaşabilir, onu kabul edebilir ve onun gücüne inanabilir. Topluluk imanlı olduğu zaman oradaki herkesin hayatında kutsal mucizeler gerçekleşir çünkü orada herkes Rab’den korkmaktadır.

 

İsa Baba’nın her zaman çocuklarının yararına olacak şekilde çalıştığını söylemiştir. Kendisi de her zaman böyle yaptı ve sahip olduğu yetkiyi bunun için kullandı. Aynısı hayatlarını gerçekten Rab Tanrı’ya teslim eden herkes için geçerlidir. Rab’be Kutsal Metinler aracılığıyla verdiği sözleri hatırlatmanıza gerek yoktur. Sadece yazılı olana inanmanız, gerçeği duyurmanız gereklidir. Rab harekete geçip sözlerini tutacaktır.

 

Rab’bimize borçlu olduğumuz saygı kardeşlerimize göstermemiz gereken saygıdan farklıdır. Rab’bin Sözüne uyduğumuzda zaten Rab’be saygı duymanın en uygun ve doğru yolunu da öğrenmiş oluruz. Esasen Rab’bin bize vaat ettiklerine ne kadar inanır ve imanımızı kullanırsak o kadar Rab’be saygı göstermiş oluruz. Rab onun işlerini gören herkeste saygı uyandırır.

 

Yüce Rab’be yaklaşmak için bize verdiklerini almakta kararlı olmak gerekir. Onun vaatlerini asla bırakmamalıyız. Sözünde açıkladıklarına ne kadar kararlı bir şekilde bağlı olursak o kadar Rab’be yaklaşırız.

 

Rab’be yakın olanlar ona her zaman saygı duyanlardır. Başka bir ifadeyle, Rab böyle insanların hayatlarında çok etkili bir şekilde çalışacaktır.

 

İsa’nın sevgisiyle

Doktor Soares