Günün Mesajı

28/04/2017 - RAB’BİN VERDİĞİ YİYECEK

RAB’bin meleği ikinci kez geldi, ona dokunarak, “Kalk yemeğini ye. Gideceğin yol çok uzun” dedi.

1. Krallar 19:7

Hiç unutmamamız gereken bir şey de Rab’bin gözlerinden asla kaçamayacağımızdır. Rab her şeyi görür ve her şeyi bilir. Eğer bizden belli bir konuda dikkatli olmamızı istiyorsa önümüzdeki tuzakları görebildiği içindir. Bu tuzaklar bizi yakalayabilecek, kıstırabilecek ya da acı çektirebilecektir. Düşmanın önümüze koyduğu ve hiç fark edemeyeceğimiz tuzakları Rab görür ve bize bildirir. Ama onun yaptığı tüm uyarıları ciddi bir şekilde dikkate almamız gereklidir.

 

Bizim görüş alanımız oldukça dardır. Sadece doğal dünyayı, insanın gördüğü normal dünyayı görürüz. Ama Rab her şeyi bilir. Rab’den ruhsal bir talimat, yani söz duyduğumuzda bunu dikkate almalı ve tam olarak bizden ne istemişse onu yapmalıyız. Baba’nın uyarılarına ve öğrettiklerine dikkat edilerek birçok problemden sakınılabilir. Eğer göksel yönlendirişi izlerseniz sendelemezsiniz (Mezmurlar 119:105).

 

Rab bizi beslediğinde ondan yiyebileceğimiz kadar çok yemeliyiz. Rab’bin bize sunduğu yiyecekten iyi beslenmemiz gerekiyor. Doğal dünyada çok fazla yersek ama yediklerimizi sindirmezsek bu yağ birikmesine sebep olur ve şişmanlarız. Aynısı ruhsal dünya için de geçerlidir. Rab’bin verdiği her şeyi yemeli ama bizden yapmamızı istediği her şeyi de yapmalıyız. Böylece hepsini sindirmiş oluruz. Bize verilen göksel talimatlar Rab’bin isteğini açıklar.

 

Rab’bin işinde etkin olan kişi devamlı beslenir; ama uyuyanların kendilerine sunulanları kaçırmamaları için uyandırılmaları gerekir. Yedikten sonra yürüyün ve yapmanız gerekenleri yapın. Tekrar uykuya dönmeyin. Asla Rab’bin öğrettiklerini hor görmeyin. Tam tersine onlara saygı duyun, sindirin ve haklarınızı kullanın.

 

Rab’bin söylediklerini hor görenlerin ettikleri dualar dikkate alınmaz. Bütün gün boyunca Rab ile paydaşlık içinde olmalıyız; böylece göksel planın dışına çıkmaz, düşmanın bizi kandırmasına ve bize sıkıntı vermesine izin vermeyiz. Tembel kişinin ruhu ister ama hiçbir şey yapmaz. Gayretli kişinin ruhu ise zenginlik bulur (Süleyman’ın Özdeyişleri 13:4). Rab’bin hayatınız için başarılarla dolu bir planı vardır. Rab’be hizmet edenlerin size ulaştırdığı ekmekten yiyin.

 

Yüce Rab’bin size ulaştırdığı yiyecekler ona hizmet etme yolunuzda da size yardım eder. Baba iyi savaşı savaşabilmeniz için ihtiyacınız olan gücü size verir. Böylece yarışı tamamlayabilir, imanınızı koruyabilirsiniz (2. Timoteos 4:7). Bu yüzden size verilen göksel yiyecekten bolca yiyin. O zaman yolculuğunuz görkemle taçlandırılır ve Rab’be şükredersiniz.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares