Günün Mesajı

29/04/2017 - BU SİZ DE OLABİLİRSİNİZ

RAB kutsar böylesini,
Kurtarıcısı Tanrı aklar.

Mezmurlar 24:5

Burada kutsanan kişi kimdir? Bir önceki ayette bunları yaşayacak olan kişinin özellikleri anlatılmaktadır. Onlar şöyledir:

 

1-    Elleri pak olan

2-    Yüreği temiz olan

3-    Gönlünü putlara kaptırmayan

4-    Yalan yere ant içmeyen

 

Rab’bin sözüne itaatsizlik etmeyenler elleri pak olanlardır. Rab onları bereketleyecektir. Ama yanlış şeyler yapanlar ve kayıp insanlar gibi yaşadıkları halde tövbe etmeyenler bunu unutabilirler; çünkü asla bu büyük ödülü alamazlar. Birçok Hristiyan hala bereketlerini ve ödüllerini kaçırdığının farkında değildir.

 

Rab, İsa’nın çok büyük bir bedel ödeyerek bizim için kazandığı şeyi kirli ellere teslim etmez. Bu yüzden ruhsal olarak arınmış olanlar Rab’bin tanrısal işinin hayatlarında etkin olmasıyla ödüllendirilirler.

 

Kötü istekler duymak, mesela komşunuza ait olan bir şeye göz dikmek, düşmanın yüreğinizde yaşamasına izin verir. Böyle durumlar Rab’bin işinin onun halkına ait olduklarını düşünen insanların hayatlarında etkin olmamasına yol açar. İnsanın yaptığı bütün kötü işlerden kurtulması gereklidir; ancak o zaman bereketlerini yakalayabilir. Bu yüzden şeytanın verdiği kötü isteklere teslim olanlar hayatlarında çok şey kaybederler. Çünkü yanlış içinde yaşayanlar Rab’be yakardıklarında duyulmazlar (Matta 15:18-20).

 

Gönlünüzü putlara teslim etmek doğru değildir. Sadece Kutsal Ruh’a teslim olursanız Rab’bin işi hayatınızda gerçekleşir. Eğer boş şeylerin yüreğinizi ele geçirmesine izin verirseniz şeytanın da isteğini hayatınızda gerçekleştirmesine izin vermiş olursunuz. Bu nedenle size ait olan şeyleri alamaz, göksel adaletin sizin yararınıza işlediğini göremezsiniz.

 

‘Evet’iniz evet, ‘hayır’ınız hayır olsun. Çünkü bundan ötesi şeytandandır (Matta 5:37). Dürüstçe konuşmayanlar ya da güzel sözleri sadece kandırmak için kullanarak verdikleri sözleri tutmayanlar, yukarıdaki mezmur ayetinde tarif edilen kişi gibi asla olamazlar.

 

Rab’be ait olmaya kesinlikle değer! Sadece bu ayetten önce belirtilen koşulları yerine getirmelisiniz; böylece Rab’bin gücü hayatınızda etkin olacaktır. Kurtarıcımız Rab’bin bizi aklaması demek dualarımıza cevap vermesi ve hayatlarımız için verdiği tüm sözleri tutması demektir.

 

Rab İsa Mesih bizim kurtarıcımızdır. Tüm günahlarımızı ve suçlarımızı kendi üzerine yüklenerek hayatlarımızı şeytanın saldırılarından özgür yaşamamızı sağladı. Bu yüzden kurtardığı çocuklarının hayatlarını kurtulmamışlar gibi yaşadıklarını ve kendisinden uzaklaştıklarını görmek kadar hiçbir şey Rab’bi üzmez. Bir Hristiyan yalan söylediğinde ya da gerçeğe aykırı konuşarak birisini kandırdığında aslında gerçeği kandırmaya çalışır ve gerçek İsa Mesih’tir. Bunlar olduğunda Rabbimizin doğru işleri etkin olmaz çünkü gerçek olan Rab yerine bu insanların hayatlarında yalan egemendir.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares