Günün Mesajı

30/04/2017 - RAB’BİN TASARISINI YAŞAYIN

Beni gönderenin işlerini vakit daha gündüzken yapmalıyız. Gece geliyor, o zaman kimse çalışamaz.

Yuhanna 9:4

Hayatta yapmamız gereken çok şey var. Fiziksel sağlığımıza dikkat etmek, dikkatli beslenmek, egzersiz yapmak, zihinsel sağlığımıza dikkat etmek, aklımızın kötülükle ve şeytandan gelen düşüncelerle dolmamasına özen göstermek, ruhsal sağlığımıza dikkat etmek, Rab’be hizmet etmek ve ayartılara teslim olmamak. Ayrıca tanıklığımıza da dikkat etmeliyiz çünkü bizler etrafımızdakilerin Rab’bin insanlar için olan planını okuyacakları, Mesih’in mektuplarıyız (2. Korintliler 3:3). Ulusal yasalarımıza uymalıyız ki Rab’bin adı yanlış işlerimiz yüzünden lekelenmesin (1. Petrus 2:11-17). Yaptığımız her şeyi yüce Rab’bin işine uygun olarak yapmalıyız.

 

Rab’be inanan bizlere onun buyruklarını bilme ve yerine getirme görevi verilmiştir. Bu yüzden Rab’bin işini yapmamız gerekiyor. Baba nasıl İsa’yı isteğini yeryüzünde gerçekleştirmek için gönderdiyse, biz de onun göksel planını burada uygulamak için görevlendirildik. Kendilerine verilen görevin ne olduğuyla ilgilenmeyenler ya da onu yerine getirmeyenler Yargı Gününde cezasız kalmayacak (Matta 7:21).

 

İsa Mesih yaşadığımız zamanın gündüz olduğunu söylüyor (Yuhanna 9:4). Şeytanın yıkım getiren işleri hala etkindir ama bu onun tam özgürlüğe sahip olduğu ve her istediğini yapabildiği anlamına gelmez. Eğer Rab’bin çocukları bugün ayağa kalkıp kendilerine verilen görevi yapmaya karar verirlerse, şeytan onlara karşı koyamaz (Luka 10:19). Düşmanın yeryüzünde özgürce dolaştığı günler de olacak ama İsa gelip kilisesini göğe almadan önce bu zaman gelmeyecek (2. Selanikliler 2:7).

 

Gece olduğunda her şey insanlar için korkunç bir hal alır. Ama bugün Rab’bin sözünün doğrulanması için tüm Hristiyanların ağzını açıp Rab’bin gücünü harekete geçirmeleri gerekmektedir. Kör adam gündüz vakti iyileşti çünkü İsa kendisine verilen gücü kullanabileceğini biliyordu (Yuhanna 9:4-7). Nerede olursak olalım eğer görevimizi yerine getirmeye karar verirsek kayıp insanları karanlıktan kurtarabiliriz.

 

Kollarımızı kavuşturup öylece oturmak ve gecenin gelmiş olduğuna inanmak doğru olmaz. Bugün Rab’bin işinin gerçekleştiği zamandır. Sadece Rab’bin size verdiği görevi yerine getirmeniz gerekiyor. Yüce Rab’bin gücü size bunun için yardım edecektir. Hala gündüz vakti olduğu için gündüze ait olan herkes Rab’bin işini yapabilir. Rab hastaları iyileştirmemizi, kötü ruhları kovmamızı ve müjdeyi tüm yaratılışa duyurmamızı buyurmuştur (Matta 10:8).

 

İsa’nın kendilerine buyurduğu şeyleri yapmayanlar Yargı Günü’nde çok sıkıntılı bir durumda kalacaklar. Bu yüzden Rab’bi dinlemek ve hayatınız için yaptığı tasarıya uymak en iyisidir.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares