Günün Mesajı

02/05/2017 - ARAMAMIZ GEREKEN ŞEYLER

Kutsal yerde baktım sana,
Gücünü, görkemini görmek için.

Mezmurlar 63:2

Mezmur yazarı Rab’bin evindeyken Rab kendisini ona açıklıyor. Yazarın ruhu Yüce Rab’be susamış olduğu için içtenlikle onu arıyor. Rab bize kendisini açıkladıktan sonra da onu aramayı bırakmamak çok önemlidir. Rab hakkında bildiğimiz şeyleri unutmamak da önemlidir çünkü onları unutmazsak Rab’bin ve onun görkeminin hakkında daha çok bilgi ediniriz.


Rab’bin bize açıkladığı şeyler onun hayatlarımızda ne yapmak istediğini ortaya koyar. Bu yüzden Rab’bin gücünü ve görkemini görmek için onu aramalıyız. Onun gücü, yani Baba’nın mucizevi işleri hayatımızın her alanında görülebilir. Rab’bin ilahi gücü en büyük problemlerimizi bile çözebilir ve görkemi, onun muhteşem varlığının tacı gibidir.

 

Rab onu gerçekten olduğu gibi görme ayrıcalığını bize vermiştir. Rab’bin bize açıkladıkları Rab’bin fotoğrafları gibidir; onlara bakarak Kutsal Babamızın güzelliğini daha geniş bir şekilde görebiliriz. Onun güzelliğine hayran kaldığımız zamanlar geçirmek çok iyidir. Bize gösterilenleri unutmak ise kötüdür çünkü onlar Rab’bin bizim için olan isteğinin küçük izleridir. Rab’bi aramaya ve ona hizmet etmeye devam edenler Rab’bin hayatlarındaki etkinliğine dikkat etmeyenlerden çok daha fazlasını alırlar.

 

Yüce Rab’bin gücü zayıflıklarımız için aradığımız cevaptır. Rab’bin tüm problemlerimizi çözebilecek gücünü tanımak için gayret göstermeliyiz. Rab’bin hayatlarımızda etkin olmamasının nedeni ona engel oluyor oluşumuzdur. Rab’bin bize kendisiyle ilgili açıkladıklarını unutmamak bu yüzden çok önemlidir. Çünkü Rab bu açıkladıklarıyla onu tanımamızı istemiştir!

 

Rab’bin görkemi hayatlarımızda devamlı kendisini göstermeli, gücü ise bizi değiştirmelidir. Rab’bin bizim için yapabileceği tüm iyi şeyleri yapıp bitirmiş olduğunu düşünmek akıllıca değildir. İşin gerçeği, ona yapmak istediği her şeyi yapması için her zaman fırsat vermiyor oluşumuzdur. Rab bunu bizim için yapmayı ister ve yapabilir (Matta 13:58). Durum her ne olursa olsun Rab’bin işlerine engel olmamak için yapmanız gerekenleri yapın. Çünkü o her şeye gücü yeten Rab’dir ve tüm ihtiyaçlarımızı karşılayabilir.

 

Rab’bin her şeyini Mesih aracılığıyla bize vermiş olduğunu anlamamız gerekiyor. Hayatınızın herhangi bir alanında ulaşabileceğiniz başarılara engel olabilecek hiçbir tehdidi ya da güçsüzlüğü kabul etmeyin. Mesih’te Rab’bin tüm gücüne erişimimiz vardır (Efesliler 2:6). Siz de Mezmur yazarı gibi bakın ve Yüce Rab tüm ihtiyaçlarımıza çözüm sağlayana kadar onu aramaya devam edin. Baba onun gücünü ve görkemini görmemizi istiyor! Rab’bin bütün gücüyle hayatınızda sizin için çalışması size bağlıdır (Efesliler 3:19).

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares