Günün Mesajı

03/05/2017 - CİDDİ BİR UYARI

Çünkü o günlerde öyle bir sıkıntı olacak ki, Tanrı’nın var ettiği yaratılışın başlangıcından bu yana böylesi olmamış, bundan sonra da olmayacaktır.

Markos 13:19

İsa Mesih’in ikinci gelişinden önceki günler çok korkunç olacak. Daha önceden hiç görülmemiş sıkıntılar dünyanın sona ermesinden önce iman etmemiş olanların başına gelecek. İnsanlık çok eski zamanlarda da yakın zamanlarda da pek çok zorluktan geçti. Mesela Almanya’da yaşayan Yahudiler 1930 sonlarında ve 1940 başlarında onları yok etmek isteyen öfkeli insanlar tarafından yönetildikleri için büyük bedeller ödemişlerdi.

 

İnsanın değiştiğini ya da bu zulümlerin artık hiç yaşanmayacağını düşünmek Rabbimizin söylediklerini dikkate almamak olur. Bu günler gelecektir ve insanlığı zamanı geldiğinde vuracaktır. Rab’bin Sözü ile donanmamış olanlar burada, yeryüzünde bırakılacak ve insanlığın deneyim edeceği en büyük kaosa şahit olacak (Matta 24:40-42).

 

Bunların olacağı gerçektir. İsa yanlış dedikodular yayacak bir sorumsuz bir tanrı değildi. Onun uyarıları ve Sözünde bulunan tavsiyeleri dikkate alınmalıdır; çünkü Rab korkumuz olmazsa bu korkunç senaryoya dahil olabiliriz. O gün hamile ya da bebeklerini emziren kadınlar bile bağışlanmayacak (Matta 24:19). O zaman geldiğinde şefkat, sevgi ve saygı kalmayacak.

 

Bu yüzden yapılacak en iyi şey Kutsal Babamızla paydaşlık içinde olmaktır. O zaman bu günler geldiğinde güvenlik içinde göklere alınacak, bu korkunç trajediden uzakta tutulacaksınız. Arkada bırakılanlar arasında kalmamak için hazırlık yapmak akıllıca olur. Göklere alınacak olanlara ne mutlu.

 

Bugün hayatlarını Rab’be adamayanların yaşayacakları şeyler son derece acı olacak. Onların kaderi tıpkı Nuh’un çağında yaşayanlar gibi olacak. Onlar da evleniyor, iş yapıyor, ama Rab’den gelen mesaja kulak vermiyorlardı. Rab’bin halkının arasında bu şekilde davranan birçok insanın olması çok üzücüdür.

Geçmişte yaşanmış ya da bundan sonra yaşanacak en kötü savaşlar ve soykırımlar bile çağın sonunda yaşanacak bu kaosla kıyaslanamaz. Rab bizi uyardı ve bu kaotik durum yaşandığında kimse bunu beklemiyor olmayacak.

 

Yüce Rab’bin gözünde sadık olmak için gayret edin (Luka 12:37; Vahiy 2:10). Bunu yaparak tüm zamanların en büyük belasından sakınabilirsiniz. Rab tüm çocuklarını güvende tutacak ve sevgili Kurtarıcımızın alıp götürmediği insanları çaresizliğe sürükleyecek bu eşi benzeri olmayan korkunçluktaki olaydan uzakta tutacak.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares