Günün Mesajı

04/05/2017 - EN BÜYÜK HAZİNENİZİ KORUYUN

Temiz vicdanla imanın sırrına sarılmalıdırlar.

1. Timoteos 3:9

Müjdeyi anlamak için gayret gösterdiğimizde en büyük hazineyi buluruz. Başımıza gelebilecek en iyi şey Rabbimizi ve onun gücünü tanımak olacaktır. İyi haber aracılığıyla her şeyi yaratıcısı olan Rab’bin bizim lehimize çalıştığını, hayatlarımızı yenilediğini, onları her bakımdan temiz ve verimli hale getirdiğini anlarız. Böylece bizi özgür bırakan gerçeği bilme ayrıcalığına sahip oluruz. Bu iman gizemini en büyük hazinemiz olarak korumamız gerekir çünkü Müjde gerçekten de en büyük hazinedir.

 

Rab bu gizem ile etkindir: insan Ebedi Sözün bilgisini alıp içinde açıkladıklarına inandığında Yüce Rab onların yararına olacak şekilde etkin olur. Bu nedenle bize Kutsal Kitap’ta açıklananları yerine getirmeyi ihmal etmemeliyiz.

 

Rab’bin birçok hizmetkarı geçmişte Rab için başarılı bir şekilde çalışmıştır. Ama onlardan hiçbiri imanı sonuna kadar yaşayamadı çünkü ancak İsa’nın gelişi ile Lütuf ve Gerçek insanın ulaşabileceği bir şey oldu (Yuhanna 1:17).

 

Hayatlarını Rab’be adayıp onun elinde güçlü araçlar olarak kullanılmaya gayret edenler Yüce Rab’bin Kutsal Kitap zamanlarındaki büyük hizmetkarları kadar iyi işler yapabilir, hatta daha iyisini başarabilirler (Yuhanna 14:12). Diğer yandan İyi Haber’e yüreğinde öncelik vermeyenler çok ciddi bir hata yapmaktadır.

 

Rab’bin Sözünü okumaktan, üzerinde derin düşünmekten ve onun öğretilerini hayata geçirmekten daha önemli hiçbir şey yoktur. Kutsal Ruh’un armağanları, yetenekleri ve başka yetileri Tanrısal Söz aracılığıyla bize verilmiştir. Bu nedenle kardeşler, size Rab’bin verdiği bu armağanları boşa harcamayın. İman gizemini temiz bir vicdanla koruyun. Yani kendi çıkarlarınıza ya da kötü niyetlere hizmet eden şeyler yapmayın. Uzun zaman önce ya da yakın bir zamanda yanlış bir şey mi yaptınız? Vicdanınızı rahatsız eden bir eylemde mi bulundunuz? Yüce Rab’bin önüne gelin ve her şeyi ona itiraf edin. Rab’den af dileyin ve Sözün yenileyen gücüyle temizlenin. Çünkü ancak temiz, pak ve lekesiz bir vicdan ile iman gizeminin gücünden yararlanabilirsiniz.

 

Rab’bin buyruklarını tutmak kadar Rab’bin egemenliğine zarar verecek şeyler yapmamak da önemlidir. Bir gün hepimiz iman gizemi ile hayatımızda ne yaptığımızdan sorumlu tutulacağız. Çünkü iman her gün Rab’bi temsil etmemiz için bize verilmiş göksel bir buyruktur. Yani sadece yanlış yapanlar değil, iman gücüyle başarabilecekleri şeylere inanmayanlar da utandırılacaklar (Yakup 4:17). Bu sizin yaptığınız bir şey mi? O zaman Yüce Rab’bin önüne gelip tövbe edin, hiçbir kötülüğün sizi tutsak etmesine ve Rab’bin size söylediklerini yapmanıza engel olmasına izin vermeyin.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares