Günün Mesajı

05/05/2017 - ZAFERLİ KİŞİ

Ancak zevkini RAB’bin Yasası’ndan alır
Ve gece gündüz onun üzerinde derin derin düşünür.

Mezmurlar 1:2

Etrafımızda birçok yasa işlemektedir. Yağmur tesadüf eseri yere düşmez, tohumlar tesadüfen çiçek açmaz. Yediğimiz yiyecekler bizi besleyebilir de, zarar verebilir de. Sözlerimiz de bizi yükseltebileceği gibi aşağı da çekebilir. Rab’bin yasası en mükemmel yasadır (Mezmurlar 19:7-11). Tüm varlıklar bu yasa dahilinde yaşarlar. Evrendeki düzen ve hatta en temel istekler ve ihtiyaçlar bile bu yasa ile belirlenmiştir. Rab’bin yasasını seven insanlar onun üzerinde düşünen ve yürekten ona uyanlardır.

 

Rab’bin yasasından zevk aldığımızda onun önemini ve değerini dikkate almadan uygulayanlardan daha iyi bir şey yapmış oluruz. Bu bize büyük bir avantaj sağlar. Rab’bin yasasına uygun hayatlar yaşamak için bu yasadan keyif almak gerektiğini anlamış insan pek azdır. Böyle insanlar sadece zenginlik ve dünyasal zevkler peşinde koşarlar. Bunlara ulaşabilmek için çoğu zaman sınırları aşarlar. Rab’bin yasasından zevk alanlar ise hayatta olumlu bir tavır takınırlar ve her savaşlarından zaferli olarak çıkarlar. Dünyasal şeylere öncelik verip yasaya sadece cehenneme gitmemek için uyanlar bereketlerine daha zor ve acılı yollardan ulaşırlar.

 

Kutsal Kitabın kalıcı bir başarının olduğu hayat için sunduğu yol Rab’bin yasası üzerinde derin düşünmektir. Bu anlayışımızı genişletir, bize esenlik verir ve önümüzdeki savaşlarımız için bizi güçlendirir. Ayette verilen bu iki tavsiye savaşlarımızda yenilmemek için ihtiyacımız olan temeldir. Rab’bin yasasından zevk alanlar ve onun üzerinde derin düşünmek için zaman ayıranlar bilgeliklerini ve düşmanın saldırılarının üstesinden gelebileceklerini ispat etmiş olurlar.

 

İsa bizim için en büyük örnektir. Tanrı olmasına rağmen o Kutsal Metinleri okumuş, kim olduğunu o sayfalarda keşfetmişti. Dünyaya bir insan olarak gelmiş, Tanrısal ayrıcalıklarını arkasında bırakmış, Baba’nın yönlendirişine ihtiyacı olduğunu bilmişti. Tavırları ve sözleri Babası tarafından kendisine öğretilenlere dayalıydı (Yuhanna 17: 22-24). İsa bizden de aynı şeyi yapmamızı istiyor. Siz de bunu yapın! O zaman Rab ile yürümenin ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz!

 

Rab’bin Yasasından zevk alın ve gece gündüz onun üzerinde derin düşünün. Bu basit tavrın sizi bir zaferli yapacağını göreceksiniz. İman kahramanları böyle yaptıklarında muhteşem hayatlar yaşayacaklarını anlamışlardı. Bu yüzden harika şeyler yaptılar ve davranışları özel insanların davranışlarıydı. Kutsal Kitabın buyruklarına uyarak gelen meshediş bize insan anlayışının ötesinde bir güç verir. 

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares