Günün Mesajı

07/05/2017 - HEPİMİZ EŞİTİZ

Çünkü sen bana yardımcı oldun,
Kanatlarının gölgesinde sevincimi dile getiririm.

Mezmurlar 63.7

Hayatlarında zaferler kazananların bunun Rab Tanrı’nın yardımıyla olduğunu fark etmeleri gerekir. Düşman her zaman yolumuza çıkmak için fırsat kollar; esenliğimizi alıp hayatta bize verilen fırsatları kaçırmamız için çabalar. Rab’bin yardımı olmasaydı bugün burada bile olmazdık. İyi haber şu ki Rab bu konuda hiç ayrım gözetmez.

 

Başka birine daha başka muamele yaptığından ötürü Rab’bi asla suçlayamayız çünkü Rab Hristiyan olsun ya da olmasın herkese yardım eder. İnsanın gerçeği kabul etme konusundaki inatçılığına rağmen Babamız insanlığın yaşamını korumuştur ve tüm insanların yaptıkları işlerden dolayı hesap vereceği güne kadar bu devam edecektir. Rab’bin Sözüne kulak verenler elbette Rab’den daha çok yardım alırlar. Çünkü İsa’ya inanmaktadırlar. Yüce Rab’bin hizmetkarları karanlığın güçlerinin ve bu güçlerin yaptığı kötü işlerin üstesinden gelirler. Şu gerçeği bir kez daha vurgulamama izin verin: Rab herkese eşit davranır.

 

Rab yasalarını açıklayarak insanlara doğrudan ya da dolaylı bir şekilde yardım eder. Ayrıca bu yasalar, onları uygulayanların severek ve isteyerek yapacakları yasalardır. Rab düşmana kendilerini teslim edip onun istediği yanlışları yapan ve başkalarına zarar verenleri ayıplar. Rab ayrıca kendisine inananlara onlara anlayış vererek de yardım eder; onlar da bu anlayışla Rab’bin vaatlerinden ve kendilerine açıkladıklarından yararlanabilirler.

 

Kulağa şaşırtıcı gelebilir ama Rab’bin yardımı yeterli değildir. Çünkü bize verdiği şeyleri kullanmamız ve yapmamız gerekenleri yapmamız da gereklidir. Bütün günü dizlerinin üzerinde Rab’bin tanrısal gücünü görmek için yalvararak geçiren kişi bunun karşılığında acı çekmeye devam eder. Rab Tanrı dua ederken çok zaman harcadığı için Musa’yı azarlamıştı. Çünkü ona bilmesi gereken buyruğu bildirmişti ve artık deniz ikiye ayırıp halkını Kızıl Deniz’den geçirmesini istiyordu (Mısır’dan Çıkış 14:15-16). Rab’bin yardımı, ancak İsrailliler kendilerine söyleneni yaptığı zaman etkin olacaktı.

 

Rab’bin etkinliği onun sözüne ne kadar güvendiğimizle sınırlıdır. Eğer onun vaatlerine inanır, bize söylediklerini yaparsak çocuklarına asla sırtını dönmediğini, her zaman verdiği sözleri yerine getirdiğini görürüz. Ama bunun yerine yaşayan ya da ölmüş filozofların sözlerine kulak veren birçok insan var. Oysa anlayışımızı artıran Rab’bin bize söylediklerine inanırsak ve onları yerine getirirsek, Rab’bin bizim yararımıza olacak şekilde harekete geçmesini sağlarız (Markos 11:23).

 

Kutsal Kitabın kendilerine vaat ettiklerine inananlar Rab’de sığınacak yerlerini bulurlar. Yüce Rab’bin kanatları altında sevinçle ezgiler söylerler ve şeytanın onlara asla ulaşamayacağı bu yerde dinlenirler.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares