Günün Mesajı

08/05/2017 - HEPİMİZ EŞİTİZ - 2

Onlarla bizim aramızda hiçbir ayrım yapmadı, iman etmeleri üzerine yüreklerini arındırdı.

Elçilerin İşleri 15.9

Rab, Elçi Pavlus’u büyük bir gerçeği açıklamak için kullandı. Önceden herkesten daha iyi olduğunu düşünürdü çünkü kendisi tek tanrıya inanırdı. Herkese tepeden bakardı çünkü başkaları şeytana teslim olurken ya da birçok yanlış ilaha tapınırken kendisi Rab’be hizmet ediyordu. Ama Rab bizi İbrahim’in torunlarıyla bir tutmak istedi. Kökleriniz ne olursa olsun Rab’be ait olmanın tek koşulu Mesih’e iman etmektir. Sizi Rab’bin bereketlerini almaktan alıkoyacak hiçbir şey da hiç kimse yoktur.

 

Her bakımdan eşitiz. Yeniden doğduğumuzda İsa’nın benzeyişinde yeniden yaratıldık. Babamız bizi oğlu İsa aracılığıyla hoşnut olacağı varlıklara dönüştürdü. Ne zaman birisi Rab’bi aramaya karar verir ve onun isteğini yaparsa Babanın varlığı, Sözü ve Kutsal Ruhu o kişiyi sararak Mesih’te yeniden yaratır. Bu bizim için karmaşık bir süreçtir çünkü biz sadece insanız. Ama kurtuluşumuz için önemlidir çünkü Rab’bin egemenliğine bu olmadan giremeyiz (Yuhanna 3:3-8).

 

Nereden geldiğinizi boş verin. Atalarınız Afrikalı, Avrupalı, Asyalı ya da Aborijin olabilir. Aileniz ya da siz kötü ruhlar tarafından tutsak edilmiş, kullanılmış, taciz edilmiş olabilirsiniz. Büyücülük ya da zina gibi doğru olmayan işler yapmış olabilirsiniz. Ama Mesih’te artık yeni bir varlık olarak Rab’bin ailesinin bir üyesi olduğunuz için ayrımcılığı asla kabul etmeyin.

 

İman bizi aklar ve Rab’bin önünde kendimizi değersiz hissetmeden, boynumuzu bu nedenle bükmeden durabilmek için bizi yetkinleştirir. İsa’da Rab’bin doğruluğu sayesinde yeniden yaratıldık. Bu yüzden düşmanla başımız dik bir şekilde yüzleşebiliriz ve bunu yapmalıyız. Hiçbir şekilde değersiz hissetmemeliyiz. Biz Rab’bin Mesih’teki doğruluğuyuz (2. Korintliler 5:21).

 

Ayrıca Mesih’in Bedeninin üyeleri olduk; bu bedende İsa baş, biz ise diğer üyeleriz. Eğer bunun farkındaysanız o zaman İsa ile aynı yetkiye sahip olduğumuzu ve onun geçmişte ya da şu anda yaptığı şeylerin aynılarını yapabileceğimizi anlarsınız. Rab’be geçmişte hizmet etmiş olanlar bizden daha üstün konumlarda değillerdi. Biz ve onlar arasında ayrım yoktur.

 

Bugün Rab bize kurtuluşumuzu tamamen sağladı. İsa’ya ve daha sonra da elçilere gelen Kutsal Ruhun aynısı bize de geldi ve bizi Rab’bin umuduna dönüştürdü. Rab bize isteğini yerine getirme görevini verdi. Tüm insanlara boş şeyleri arkalarında bırakmaları ve Rab’bin zamanı yenileyişini deneyim edebilmeleri için Mesih’e iman etmeleri gerektiğini duyurmalıyız. Yüce Rab kimsenin kaybolmasını istemiyor (Yuhanna 6:39). Herkesin gerçeği tamamen bilmesini istiyor (1. Timoteos 2:4).

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares