Günün Mesajı

09/05/2017 - GÖREV SADAKATİ

Bunun üzerine bütün inanlılar topluluğuyla elçiler ve ihtiyarlar, kendi aralarından seçtikleri adamları Pavlus ve Barnaba’yla birlikte Antakya’ya göndermeye karar verdiler. Kardeşlerin önde gelenlerinden Barsabba denilen Yahuda ile Silas’ı seçtiler.

Elçilerin İşleri 15:22

Rab’bin işini yapmanın birçok yöntemi vardır. Ama ‘bence’ yöntemi, ‘sanırım’ yöntemi ve ‘bana göre bu şekilde olmalı’ yöntemi kabul edilebilir yöntemler değildir. Babamıza hizmet etmenin tek doğru yolu onun rehberliğini izlemektir. Her şeyi onun buyurduğu gibi yapanlar çok başarılı olurlar (Mezmurlar 1:1-3). Rab’bin hizmetkarları yalnız ona dayanmalıdır.

 

Rab’bi izleyenler Rab’den gelen bir şey hissettiklerinde onu yapmalıdır çünkü Rab o işi o kişiye sebepsiz yere vermemiştir. Bir gün bir dostunuza, bir iş arkadaşınıza, bir akrabanıza ya da patronunuza bir mesaj aktarmanız gerektiğini hissederseniz ağzınızı kapatmayın. Onlara bilgelikle mesajı aktarın. Rab’bin sizden söylemenizi istediği şeyi olduğu gibi aktarın. Eğer yorumlamanız gerektiği de size bildirilmemişse bunu yorumlamadan yapın. Görevinizi sadakatle yapmanız o işin başarılması için olmazsa olmazdır.

 

Pastörler Rab’bin melekleridir ve kilisenin başı Rab’dir. Rab’bin işini dikkatsizce yapanlar bundan dolayı Mesih’in kürsüsü önünde hesap verirler (Yeremya 48:10). Rab’bin Sözüne aykırı şeyleri konuşarak zamanlarını boşa harcayan ya da günahlı şeyler yapan Hristiyanlar da sorumlu tutulacaklar. Sağduyulu olanlar İsa Mesih’in isteğini ararlar ve onu Müjdede bulurlar.

 

Bu ayette bahsi geçen elçiler daha önceden bir kiliseyi yönetmişlerdi ve bu yüzden karar aşamasına dahil olabilmişlerdi. Üyelerin lütufta ve Tanrı bilgisinde büyümeleri gerekir. Rab’bin en büyük isteği kilisesini imanda olgunlaşmış olarak görmektir. O zaman üyeler arasında zina gibi şeyler olmayacak, müjdenin duyurulmasına engel olmaya çalışanlar dışında kimse hapishanelerde ziyaret edilmeyi beklemeyecektir. Kilise kayıplara yardım etmelidir ama onun üyeleri her zaman Rab korkusunun ve kutsallığın örnekleri olmalıdır.

 

Rab’bin halkı arasında yükselen yeni sorular sadece Rab tarafından doğru olarak cevaplanabilir. Yüce Rab’bin Kutsal Ruhu tüm çocuklarını yönlendirecek ve onlar Söze dayanarak nasıl doğru kararlar verebileceklerini bilecekler. Bu yönlendiriş olmadan Rab’bin halkı kuru kalır ve İsa’nın sağladığı bol yaşamı alamaz. Zafer tamamen Mesih’tedir.

 

Rab’bin ona hizmet edenlerin sözünü doğrulayacağı yazılmıştır ama bu sadece o kişi gerçek bir hizmetkarsa mümkündür. Kendi akıllarına göre konuşanlar, Kutsal Babamızın önünde diz çökmeyenler, Rab’bin egemenliğine boyun eğmeyenler ve hayatlarında Rab’be öncelik vermeyenler asla sözlerinin Rab tarafından doğrulandığını göremezler. Çünkü Rab’bin mesajına göre konuşmamışlardır. Rab’bin Sözünü daha derinlemesine çalışın ve ona saygı gösterin. Böylece hayatınız gelişecek.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares