Günün Mesajı

10/05/2017 - SAVAŞ RAB’BİNDİR

Bütün bu topluluk RAB’bin kılıçla, mızrakla kurtarmadığını anlayacak. Çünkü savaş zaten RAB’bindir! O sizi elimize teslim edecek.

1. Samuel 17:47

Bizler Rab’bin işini yapanlarız. Karşınıza hangi zorluk çıkarsa çıksın korkmayın, Rab bizimleyse zafer garantidir. Ama maalesef onları kurtarmak için birisi bir şey yapana kadar günahın utancı hala Rab’bin halkına zarar vermektedir. Rabbimiz kendi halkını tehdit eden dev bir savaşçıyı yenmek için yalnızca onun planını uygulamaya istekli genç bir çocuğa ihtiyaç duymuştu. Rab’bin işini yapmalıyız ve herkes ondan öğrenmelidir. Kutsal Metinlerde kayıt edilmiş olaylar onlara inananlar için çok kıymetli derslerdir.

 

Esinli yazar kurtuluşun yalnızca Rab’den geldiğini söylüyor. Durum her ne olursa olsun Rab kendisine inananları kurtarmakta uzmandır. Önünüzde kurulmuş tuzaklar hakkında kaygılanmayın. Her türlü engeli aşacaksınız ve şeytanın tüm tehditleri Rab’bin Sözünün gücüyle kül olup yere dökülecek. Yüce Rab’bin hizmetkarlarına üstün gelebilecek hiçbir şeytani silah yoktur (Yeşaya 54:17). Rab harekete geçtiğinde kimse onu durduramaz. Rab onun Sözünü uyguladığımızda mucizeler yapar (Yaşaya 43:13).

 

İnsanlar savaşlara silahlarla ve yenilmez olacağını düşündükleri yöntemlerle hazırlanır ama Rab’bin birisini zaferli yapması için bu tür insani yöntemlere ihtiyacı yoktur. O her savaştaki en büyük lider olduğu için bizi nasıl zafere ulaştıracağını da bilir. Ona güvenenler şeytanın tüm saldırılarının üstesinden gelecektir çünkü şeytanın silahları Babamızın yüceliğinin karşısında hiçbir güce sahip değildir.

 

Yüce Rab’bin en becerikli savaşçı olmasının yanı sıra, savaşın kendisi de Rab’be aittir. O hiçbir savaşında yenilmemiştir. Eğer savaşlarınızı Rab’bin savaşmasına izin verirseniz zafer kazanacağınız kesindir. Rab onun sözündeki öğretileri uyguladığınızda sizin yanınızda savaşır. Rab’bi dinlediğinizde onu sizin için harekete geçmeye davet etmiş olursunuz çünkü Rab sözlerine sadıktır (Yeremya 1:12). Tek yapmanız gereken Rab’bin size Kutsal Metinler aracılığıyla söylediklerine inanmaktır; Rab sizin için savaşacaktır. Hayatta başarılı olmanız için Rab sizinledir.

 

Hiçbir zorluktan korkmamalısınız. Rab onun adıyla savaşanların eline düşmanı teslim eder. Eğer bir zorlukla karşılaşırsanız pes etmeyin ve onunla başa çıkamayacağınızı düşünmeyin. Karşınıza çıkan zorluklar üstesinden gelmesi imkansız görünse bile, hedefiniz ulaşması çok zor bir hedef olsa da, Rab sizi yönlendirdiği sürece zaferinize ulaşacaksınız.

 

Ben gençken şunu öğrenmiştim: Zafere ulaşmak için sadece Rab’bin sözünü uygulamam gerekiyor. Kutsal Kitabı okuduğumda ya da Kutsal Metinlerin vaazlarını dinlediğimde Rab’bin sesinin onun isteğini gerçekleştirmem için beni yetkilendirdiğini fark ediyorum. Bunu anladığımda artık tek yapmam gereken işe başlamak ve İsa’nın adını kullanarak düşmana saldırmaktır. Zafer Rab’bin Sözünü hayatlarında uygulayanlarındır.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares