Günün Mesajı

11/05/2017 - SERT BİR AZAR

Ne var ki, birkaç konuda sana karşıyım: Aranızda Balam’ın öğretisine bağlı olanlar var. Putlara sunulan kurbanların etini yemeleri, fuhuş yapmaları için İsrailoğulları’nı ayartmayı Balak’a öğreten Balam’dı.

Vahiy 2:14

Rab’bi bir hizmetkarı olarak kirli bir hayatınızın olması iyi değildir. Maalesef Rab’bin lütfundan yararlanmış olmasına rağmen hala günahlı işler yapanlar vardır. En kötüsü de bu insanlar Rab’bin adaletini hemen uygulamadığını biliyorlar; çünkü Rab son yargısı için belli bir gün belirlemiştir. Bu yüzden de geçici başarılarının Rab’bin bir onayı olmadığını düşünmüyorlar. Rab sözüne sadıktır ve büyük gün geldiğinde yargısını herkesin üzerine indirecektir.

 

Balak’ın Balam’ın isteğiyle Moavlıları Rab’bin halkını yozlaştırmaları için ülkeye göndermesinden sonra İsrail hiç aynı olmadı (Çölde Sayım 31:8-16). O gün yirmi dört kişi öldü (Çölde Sayım 25-1-9). O zaman ekilen kötülük tohumları bugün bile tüm dünyada ürün veriyor. Şeytan Rab’bin işinin büyümesine engel olamadığı için kendisine hizmet edenlere her şeyin günahlı olmadığını söyletiyor. Modernlik adı altında Kutsal Kitabın buyruklarına aykırı olan uygulamalara dikkat edin çünkü buyrukları çiğnemenin bedeli çok yüksektir.

 

Moavlılarınki gibi bir etkiye kapıldığınızda siz de onlar gibi zina yaparsınız. Onlar aile gelenekleri ya da ahlakı gibi şeylerle ilgilenmiyordu çünkü toplumlarında her şeye izin vardı. Bugün dünyanın her yanına yayılmış Moavlılar da aynı yanlışları yapıyor ve Rab’bin birçok çocuğunun Rab’den uzaklaşmasına sebep oluyor. Uzun bir süre önce işlediğiniz için bir günah zaman aşımına uğramaz. Günah işleyip tövbe etmeyenler Esav gibi bir gün yakardığı halde affedilmeyebilir.

 

Putperestlikten ve onun öğretilerinden uzak durun çünkü bunlar şeytanın aklından çıkan şeylerdir. Putlar karanlığın egemenliğinin dindar insanları kandırmak için kullanabileceği en iyi araçlardır; putlara tapmak Rab’bin gözünde tiksindiricidir. Şuna çok dikkat edin: bir put sadece tapılmak için yapılan bir heykel değildir. Bir insan ya da başka bir şey de aynı amaçla kullanıldığında put olur.

 

Zinaya bulaşmayın çünkü zina eşiniz ya da müstakbel eşiniz olmayan birisiyle bedensel bir birliktelik yaşamaktır. Biz Rab’be aitiz ve bu yüzden kim olurlarsa olsunlar eşimiz olmayanlarla bedensel, duygusal ya da ruhsal olarak birleşemeyiz. Zinanın her türlüsünden kaçının. Karanlığa ait hiçbir şeyin varlığınızda büyümesine izin vermeyin. Kendinizi tamamen Rab’be adayın çünkü ona aitsiniz. Onu hoşnut edin ve onun sözünde yaşayın!

 

Kutsal olun çünkü Rab kutsaldır (1. Petrus 1:16). Günahlı bir kişinin gözleriyle, kulaklarıyla, ağzıyla, yüreğiyle ya da vücudunun başka bir yeriyle paydaşlığınız olmasın. Kutsal olan kişi Rab’be dayanan kişidir. Ama zina ruhuna teslim olan kişi düşmanın yollarında yürür ve ona ait olur. Kutsal olursanız Rab sizi kabul edecektir!

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares