Günün Mesajı

12/05/2017 - İYİ OLMAK İYİ HİSSETTİRİR

Koyunlarımızı güderken, yanlarında kaldığımız sürece gece gündüz bizi korudular.

1. Samuel 25:16

Davut’u izleyenlerin Rab’bin işini yapmak için iyi bir yetkinlikleri yoktu ama Davut onları iyi şeyler yapmaya yönlendirebildi. Liderlerin zaman ayırıp kendilerini izleyenlere iyi işler yapmayı, Rab korkusunu, insanlara ve onlara ait olanlara saygı duymayı öğretmesi gerekir. Davut’u izleyenler donanımlı olduklarını biliyorlardı ve Rab’bin yüreğine uygun bulduğu bu adamı izlerken yalnızca yoksula değil aynı zamanda işçilere ve kendilerine ihtiyaç duyan herkese yardım etmeleri gerektiğini de öğrendiler.

 

Rab’bin görevlendirdiği, Rab korkusu olan birinin himayesi altındaki kişilerin de Rab’bin atadığı bu insanlardan aldıkları görevleri yerine getirmek için ellerinden gelenin en iyisini yapmaları gerekir. Bu insanlar zorluk, acı ve sıkıntı içindekilerden seçilmişlerdi. Ama doğruluğa hizmet eden Davut ile birlikte adaleti uygulayabildiler ve isteğini yapan herkesi ödüllendiren adil yargıçtan ödüllerini aldılar. Dünyanın imanımızın sadece sözcüklerle ilgili değil, doğru tavırlarla ilgili olduğunu görmesi gerekiyor.

 

Davut sadece bu insanların hizmetlerinden yararlanmadı, aynı zamanda onları bereketledi. Bu Rab’be hizmet eden herkesin sahip olması gereken bir duruştur. Size hizmet edenlerle ilgilenin, çünkü onlar henüz kurtulmamış kişilere hizmet edenlerden daha cömert bir şekilde ödüllendirilmeye layıktırlar. Sevgiyle çalıştıkları için de Rab’bin sevgisinin ödüllerini almalıdırlar. Rab’be ait olan lideri izleyenler bolluk içinde bir yaşama sahip olurlar (Efesliler 3:20). Önceden borçları olsa da artık borç alan değil, borç veren olurlar (Yasa’nın Tekrarı 15:6). Ruhları acı içinde olanlar Rab’bin işleri onların yararına, onlar aracılığıyla ve onlar için etkin olduğunda yükselirler.

 

Naval’ın çobanlarının sürülerini korudukları için bu adamlar ödüllendirildiler. Naval ödüllendirilmedi çünkü o Belial’ın adamıydı. Ama Rab’be hizmet eden ve sonradan Rab’bi izleyen Davut ile evlenecek olan karısı farklıydı. Avigayil ruhsallığından dolayı cömertçe ödüllendirildi. Ödülü sonsuza kadar kalıcı oldu. Burada yaptığımız iyi işler mutlaka bize geri dönecektir.

 

Siz de liderliğinizde böyle yapın. İş yeriniz varsa asistanlarınızı kontrol edin ve onlara yardım edebileceğiniz şeyler olup olmadığına bakın. Şüphe yok ki bir insana sunabileceğiniz en büyük yardım tanıklığınız aracılığıyla bu kişilerin Rab’be hizmet etmenin ödüllendirici olduğunu anlamaları ve Rab’bin gücüyle korunup güvende olmaları için dua etmenizdir. Kariyer fırsatları, daha iyi maaşlar, çocukların eğitimleri gibi çalışanlarınızın yararına olacak planlar yaparak onların işlerini daha severek yapmalarını sağlarsınız ve bu Rab’bi hoşnut eder. Sonunda da çokça kar edersiniz.

 

Rab’bin çocukları ve İsa’nın tanıkları olarak bizler iyilik ekenleriz. Nereye gidersek gidelim insanları mutlu ederiz. Onlara gösterdiğimiz Hristiyan sevgisi ve şefkati ile Rab’be hoş bir koku yükselmesini sağlarız. Rab bundan çok mutlu olur ve yaptığımız iyi işleri özellikle de İsa’nın adında yapmışsak hiç unutmaz.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares