Günün Mesajı

06/07/2017 - YEHOŞAFAT’IN ÖRNEĞİ

”Asa’nın yerine oğlu Yehoşafat kral oldu. Yehoşafat İsrail’e karşı krallığını pekiştirdi.”

2. Tarihler 17:1

Bir kral öldüğünde yerine onun varisi geçer. İsa ölüp sonra tekrar dirildiğinde göğe döndü. Tutsakları peşine taktı ve insanlara armağanlar verdi (Efesliler 4:8). Ayrıca bizi Rab’bin kralları ve kahinleri olarak görevlendirdi. Artık kraliyet görevimizi üstlenmeli, bu üstün yetkinin hayatlarımızda egemenlik sürmesini sağlamalıyız. Rab Mesih’teki yetkimizi üstlendiğimizde ve hayatlarımızla ilgili her konuda egemen olduğumuzda bundan hoşnut olur (Vahiy 5:10).

 

Egemenliğimiz İsa’yı kabul ettiğimizde başladı. Rab’bin Oğlu’nu Kurtarıcımız olarak kabul ettiğimizde hayatımızda çok büyük bir iş yapıldı. Rab’bin davetine ‘evet’ cevabı verdiğimizde Rab egemenliğimizi onayladı. İman ettiğimizde hayatımızda bize ait her şeyin üzerinde egemenlik sürmemiz için yetkilendirildik: ruhumuz, canımız, bedenimiz, ailemiz ve servetimiz.

 

İsa’nın varisleri olarak bizim de aynı şeyi yapmamız gerekiyor. Babamız bizden böyle yaşamamızı istedi (Yuhanna 14:12). Her türlü koşulda ne yapmamız gerektiğini bize örneğiyle gösterdi. Sevinçli anlarımızda zaten onda seviniriz. Şeytani saldırılarla karşılaştığımızda ise müjde aracılığıyla Rab’be döner, esenliğimizi tehdit eden karanlık güçleri yenmek için güç alırız. Savaşa girmek için güçlendirilir ve her savaşımızda zaferimizi kazanırız.

 

Eğer korkaklık edersek düşman üzerimizde egemen olur. Bu yüzden asla geri çekilmemeliyiz. Bu kendi yenilgisine imza atmak olur. Bizi seven bizim için kendisini feda eden sayesinde her konuda zaferlilerden üstünüz. Şeytanın tüm güçlerine karşı savaşabilir, İsa’nın adında onları yenebiliriz. Zaferimiz Mesih’te garanti edilmiştir. Kötülük hiçbir şekilde bizi yenemez. Girdiğimiz savaşlardan demetlerle, sevinç çığlıklarıyla döneceğiz (Mezmurlar 126:6). Bedeli ne kadar yüksek olmuş olsa da zaferimiz her zaman savaşın öncesinde kesindir.

 

Yehoşafat gibi egemenliğimizin başına geçtiğimizde kendimizi düşmanlarımıza karşı güçlendirmeliyiz. Kral Yehoşafat’ın örneğini izlemeliyiz. Babası “kardeşlerinin” birçok saldırısıyla baş etmek zorunda kalmıştı ama Yehoşafat kendi yönetiminde artık bu işin böyle olmayacağına karar verdi. Kendisini güçlendirdi ve etrafındaki uluslar geri durarak Yahuda’ya saldırmaz oldular. Hatta bazıları ona vergi ödemeye, kendi istekleriyle armağanlar vermeye başladılar. Rab krallarının egemen olmasını ister.

 

Dikkatli olun! Sadece güçlü krallar zafer kazanırlar! Başta Yehoşafat güçlü olmakta zorlandı. Şöyle yapmalısınız: Rab’bi arayın ve hayatlarınızda onun varlığına engel olan her şeyden kurtulun! Günahlara, benliğin arzularına, kendinizi Rab’be adayışınızı ertelemeye son verin. Yüreğinizi Rab’be açın ve onunla olan ilişkinize neyin zarar verdiğini size göstermesini isteyin. Aranızdaki tüm engellerden kurtulursanız güçlü olursunuz ve fark yaratırsınız.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares