Günün Mesajı

07/07/2017 - RAB ÇALIŞIYOR

“Pavlus’la Silas’ı evine götürerek sofra kurdu. Tanrı’ya inanmak, onu ve evindekilerin hepsini sevince boğmuştu..”

Elçilerin İşleri 16:34

Pavlus Rab’bin buyruğu üzerine müjdeyi duyurduğu Filipililerin şehrinde adaletsizlikle karşılaşmıştı. Genç bir kadını kötü ruhlardan kurtardığı için kırbaçlandı ve hapsedildi. Ama canı yansa da Babamızı övmeye devam etti.

 

Rab hapishanede bir deprem olmasını sağladı ve hem onu, hem de yanındaki bir başka Rab adamı Silas’ı bağlayan zincirler kırıldı. Birkaç saat önce onların ellerini ve ayaklarını bağlayan gardiyan intihar etmek istedi ama elçiler ona engel oldular. Pavlus ona kurtuluşun yolunu öğretti ve adam kurtulduktan sonra elçileri evine götürüp onlara sofra kurdu.

 

Rab’bin gücünün bu kadar muhteşem bir şekilde kendisini göstermesinin sebebi, canları yansa ve bedenlerine acı çektirilse bile Rab’bin bu hizmetkarlarının Rab’bi yüceltmeleriydi. Hiçbir şeyin Rab’bi övmenize engel olmasına izin vermeyin. Ruhsal iyiliğiniz ve sizi bu dünyanın engellerine bağlayan her şeyden özgür kalmanız için en önemli şey Baba ile olan birlikteliğinizdir. Rab kendisini onurlandıranları onurlandırır.

 

Elçilerin hiçbir şeyin imanlarına zarar veremeyeceğini göstermelerinden sonra Rab duruma müdahale etti ve hapishanenin kapılarını açtı. Bu olaydan oradaki diğer mahkumlar da faydalandı. Buradan anlayabiliriz ki Rab’bin işi yanlış şeyler yapmış insanların da iyiliği içindir. Düşmanın kötü işler yaptırmak için kullandığı insanlar bile Mesih harekete geçtiğinde kurtulurlar. Bunun tek sırrı şudur: Kendinizi Rab’be teslim edin (Markos 2:17). Oradaki tüm mahkumlar Rab’bin adamlarının Rab’bi överken söylediklerini duymuşlardı. Hristiyanların Rab’bin önünde yaptıklarına kulak vermek iyidir. Çünkü o insanlara kendisi hakkında konuşma, onu övme ve tapınma kapasitesi veren Rab’dir.

 

Elçi Pavlus gardiyanın intihar etmesine engel oldu ve onu hemen vaftiz ederek Mesih’e getirdi. Rab’bin işi insani işlerin yapıldığı gibi yapılmaz. Eğer Rab bir insanda çalışıyorsa onun gerçekten iman ettiğini fark etmeniz uzun sürmez. Kutsal Ruh’un yönlendirişine göre hareket etmemiz yeterlidir. Çünkü zaten o gece orada olan her şey Yüce Rab’bin buyruğuyla olmuştur.

 

Hapishane gardiyanı o gün yaşadığı şeyden o kadar sevinç duymuştu ki elçileri evine götürüp onlara sofra kurmuştu. Ailesi de kendisi de elçilerin duyurduğu imana ortak oldular ve Rab’de sevindiler. Ne kadar da bereketli bir gece olmuştu! Eğer Kutsal Ruh’un hayatınızda istediği gibi çalışmasına izin verirseniz böyle kıymetli anlar yaşarsınız! Göksel buyrukları izlemek her zaman iyidir. Bu şekilde Rab’bin Tanrısal işlerini hayatınızda deneyim edersiniz.

 

Rab en zor zamanlarda da çalışır. Eğer Rab çalışmaya başlarsa ona kim engel olabilir (Yeşaya 43:13). Rab’bin sizin iyiliğiniz için çalışması fırsatını kaçırmayın.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares