Günün Mesajı

13/07/2017 - AMACINA ULAŞAN İMAN

“İlkin hepiniz için İsa Mesih aracılığıyla Tanrım’a şükrediyorum. Çünkü imanınız bütün dünyada duyuruluyor”

Romalılar 1.8

Meyve verebilmemiz için bize iman verildi. Onun sayesinde bize ait olanları alabilir, başkalarına zaferli olmak için ne gerektiğini öğretebilir, böylece Rab’bi yüceltebiliriz. İmanlarını sadece kendilerine saklayanlar bencillik etmektedirler. Bu yüzden görevimiz Rab’den aldıklarımızı başkalarına aktarmaktır. Böyle yaparsak çok daha iyi bir hayat yaşarız. Size nasıl davranılmasını istiyorsanız siz de onlara öyle davranın (Matta 7:12).

 

Kurtuluşa erişmek için iman sahibi olmalıyız. Kurtuluşun sadece ellerimizi kaldırıp öldüğümüzde cennete gideceğimize inanmaktan fazlası olduğunu anlamalıyız. Kurtuluş günahlarımızın bağışlanmasının yanı sıra Tanrısal şifayı, zenginliği ve diğer bereketleri de içinde barındırır. Bunların hepsine imanla ulaşılır çünkü imandan olmayan her şey günahtır (Romalılar 14:23).

 

İman kayıp insanların alabileceği en iyi mesajdır. İman olmadan kimse adını yaşam kitabına yazdıramaz ve kimse karanlığın egemenliğinden alınarak Rab’bin egemenliğine geçemez. Çünkü iman olmadan kimsenin günahları bağışlanmaz (İbraniler 11:6). Rab tarafından kullanılmış herkes imanla hareket etmiştir. Onlar Rab’bi hoşnut ettikleri hayatlarının tanıklığını paylaştılar ve iman aracılığıyla bugün de aynı şeyler oluyor. Eğer dualarımızda iman olmazsa Babamızdan hiçbir karşılık alamayız.

 

İman amacına ulaştığında Rab’be teşekkür etmeliyiz çünkü bir başkası günaha karşı bir zafer kazandığında bundan biz de faydalanırız. Bir insan günahkar yaşamından tövbe edip suçları, uyuşturucu bağımlılığını, hırsızlığı, zinayı ya da başka kötülükleri bıraktığında bütün dünya daha iyi bir yer olur. Ne kadar insan gerçeğin anlayışına erişirse hepimiz o kadar iyi yaşarız. Bu yüzden imanla yaşayanlar sadece kendilerine değil bütün insanlara faydalı olmuş olurlar.

 

Başkalarına bu armağanı kullanmayı öğretmekten daha faydalı ve daha iyi bir şey yoktur. Çünkü bunu yaptığımızda etrafımızdaki insanlar başarı hissini tattıkça daha mutlu olacaktır. Rabbin bizlere verdiği bu gizemli gücü kullanmayı bilmeyen insanların arasında olduğumuzda onların devamlı kendileri ve etraflarındaki insanlar için sorun çıkardıklarını fark ederiz. Bu yüzden insanlara imanla yaşamayı öğretmek iyidir.

 

İman tüm insanlığı etkileyen problemlerin çözümüdür. Maalesef birçok inatçı insan Rab’bin önünde eğilmiyor ya da imanını kullanamıyor. İzledikleri yanlış yollar ise bizi de onların yaptığı yanlışların bedelinin bir kısmını ödemek durumunda bırakıyor.

 

İmanınızı yaşayın ki iman bütün dünyaya yayılsın. Böylece insanlık için yapabileceğiniz en faydalı şeyi yapmış olursunuz.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares