Günün Mesajı

14/07/2017 - RAB’BİN KULLANDIĞI TEK ARAÇ

“Sevgili kardeşlerim, size ortak kurtuluşumuzla ilgili yazmaya çok gayret ettim. Bu arada sizi kutsallara ilk ve son kez emanet edilen iman uğrunda mücadeleye özendirmek için yazma gereğini duydum.”

Yahuda 3

Rab bizi bir işi yapmakla görevlendirdiğinde bu çok iyi hissettirir. Eğer ona itaat eder ve bize verdiği görevi sadakatle yerine getirirsek başarılı oluruz. Rab elçiyi elçiyi ortak kurtuluşla ilgili yazması için esinlemişti. Bunun yerine Kutsal Ruh’un vaftizi, İsa’nın ikinci gelişi ya da başka bir konu ile ilgili yazmasını da isteyebilirdi. Rab’bin söylediklerini yapmamız gerekir. Çünkü o Rab’dir ve ne bilmemiz gerektiğinin farkındadır. Başarıya ulaşmanın yolu onun buyruklarını uygulamaktır (Süleyman’ın Özdeyişleri 3:1-10).

 

İsa Mesih’i Rab ve Kurtarıcımız ve olarak kabul ettiğimizde Rab’bin tüm insanlık için tasarladığı muhteşem kurtuluş bize verilir. Kimse hayatlarımızın her alanında nüfuz eden ve her türlü problemi çözebilen bu kurtuluştan daha iyi bir kurtuluşu bize veremez. Bunun karşılığında da hiçbir kurban sunmanız gerekemez. İsa’nın çarmıhta canını vererek bizim için satın aldığı bu armağanlara sahip olmak için hiçbir acıdan geçmeniz gerekmiyor.

 

Elçiden yazması ve hakkında uyarması istenilen bir konu vardı ve o da kendisine buyurulanı dinledi. Asla Rab’bin buyruklarına itaatsizlik etmeyin. Bu size bir arkadaşınıza, bir sıkıntıya ya da bir tür cezaya mal olsa bile bunu yapmayın. Akıllı olanlar Rab’bin söylediklerini derhal yerine getirirler. Eğer Rab size birisine yardım etmenizi söylerse onu yapın! Rab’bin buyruklarını sorgulamayın! Hizmetkarın görevi Rab’bin buyruğunu yerine getirmektir (Luka 17:10).

 

Buyruk oldukça açık; imanla mücadele etmeleri gerekiyordu. Bu buyruk aynı zamanda benim ve sizin içindir. İmanla mücadele etmeyenler, mücadelelerinde başka şeyler kullananlar zaferi tadamazlar. İmanla hastalar şifa bulur, akıl hastaları kurtulur ve Rab’bin işi İsa’nın standartlarına göre yapılır. Böyle işler aracılığıyla dünya Rab’bi tanır. İmanla zafer kazanırsınız.

 

İman bir kez kutsallara verildikten sonra onlardan geri alınmaz. Savaşlarımızı imandan başka bir şeye güvenerek vermemeliyiz. Kutsal Ruh Rab’bin çocuklarını imanla hareket etmeye ve isteğini yapmaya çağırıyor. Başka şeylere güvenerek hareket edenler yanlışlara sürüklenirler. Benlikten gelenin değeri yoktur ama Rab’bin Ruhundan gelen sağlıklı ve bol ürün verir.

 

İsyankarlık her zaman ciddi cezalarla sonuçlanmıştır. Rab insanın kendi tanıklığını ya da yüceltmesini kabul etmez (Yuhanna 5:34). Kiliseyi Rab’bin kendisinin getirmediği insanlarla dolduramayız ve onları çekilişler, hediyeler ya da buna benzer şeylerle kiliseye çekmeye çalışamayız. İman Rab’bin kutsal işini yaparken kullandığı tek araçtır.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares