Günün Mesajı

15/07/2017 - KİMSENİN SİZİ KANDIRMASINA İZİN VERMEYİN

“Hiç kimse hiçbir şekilde sizi aldatmasın. Çünkü imandan dönüş başlamadıkça, mahvolacak olan o yasa tanımaz adam ortaya çıkmadıkça o gün gelmeyecektir.”

2. Selanikliler 2:3

Rab karmaşa tanrısı değildir. Kutsal Metinlerde yanlış olan, oraya şans eseri ya da alelacele kaydedilmiş hiçbir şey yoktur. Bu yüzden yapmamız gereken onları açık bir yürekle ve dikkatlice okumak, Kutsal Ruh’un bize doğru yolu göstermesini beklemektir. Eğer Rab’bin Sözünde bir şeyi anlamazsanız onu doğru şekilde anlayabilmek için dua edin; zamanı geldiğinde size açıklanacaktır. Her şeyi bir anda öğrenmek gerekli değildir; çünkü bu başkalarından daha bilge olmaya çalıştığınız bir tür yarışma ya da rekabet değildir.

 

Ayette bahsedilen gün henüz gelmedi ama kesinlikle gelecek. Kimse bunun zamanını bilmiyor. İsa bile tekrar geleceği günü bilmez, onu ancak Baba bilir (Matta 24:36). Rab eğer tekrar gelişinden bahsetmişse, bunun yapacağından şüphe yoktur ve Rab’bin bizi kandırmış olması mümkün değildir. Rab’bin Sözünde kaydedilmiş olan her şey doğrudur ve mutlaka gerçekleşecektir. Gerçekleşeceği zaman tam olarak bunun için belirlenmiş zamandır; ondan daha erken ya da daha geç değildir (2. Petrus 3:8-10). Eğer Sözü okuyarak ya da göksel bir yardım alarak bugünün tarihini belirleyebileceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. 

 

Gerçek şu ki Rab kesinlikle gelecek, ama ondan önce imandan dönüş başlayacak. Dünya bir tür felsefi ya da bilimsel düşünceye kapılarak gerçek Rab’be ihtiyaçları olmadığına inanmaya başlayacak. Şeytan ona hizmet eden birisi aracılığıyla her şey için bir çözüm sunacak ve herkes bu kişiyi tüm insanlığın sorunlarına çare bulduğunu düşünerek alkışlayacak. Bu günaha, yıkıma ve şeytana hizmet eden adam dünyaya Tanrı gibi sunulacak. Yüce Rab’bin tahtında oturacak ve Tanrı rolü oynayacak. Ona inananlara yazıklar olsun!

 

Yasa tanıma adamın gelişine şeytanın numaraları eşlik edecek; insanlara güç gösterileri, işaretler ve yalandan mucizeler gösterilecek. Birçok insan gerçeğe inanmadığı için ona inanacak. Tüm kötülüğünü doğruluk gibi göstererek gelecek ve ona inananlar mahvolacaklar; çünkü kurtuluşun tek yolu olan gerçeği kabul etmiyor olacaklar. Yasa tanımaz adamın maskesi düştüğünde Rab dudaklarının arasından çıkan nefesiyle onu öldürecek.

 

Şeytanın sirki kurulduğunda ve gerçeğe inanmayanlar kandırılmaya başlandığında, Rab’bin Oğlu gelecek. Sonra kötülük tamamen yok edilecek ve sonsuzluk boyunca Rab ile birlikte olacağız. O bizi yanına aldıktan sonra artık gözyaşı, acı ya da kötülük olmayacak (Vahiy 21:2-4).

 

İsa ile olan ilişkimiz sonsuzdur. Bu yüzden gerçeğe inananlar ve Rab’bin isteğini yapanlar olarak ödüllendirilecek, asla mahvolmayacağız.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares