Günün Mesajı

16/07/2017 - AYARTAN KIZLAR

“RAB şöyle diyor: “Siyon kızları kibirlidir, burunları bir karış havada, göz kırparak geziyor, ayaklarındaki halhalları şıngırdatarak kırıtıyorlar.”

Yeşaya 3:16

Rab’bin tüm çocuklarının onun gibi kutsal olmaları gerekir ama bazıları ne yazık ki öyle değil. Kutsal olmak için içten bir şekilde tövbe etmek ve tüm kötü işleri arkasında bırakmak gerekir.  Rab’be dönmeyen ve onun kutsallığını aramayanlar kesinlikle ayıplanacaklar çünkü kimse bu olmadan Rab’bi göremez (İbraniler 12:14). İnsanlara verdiğimiz tanıklık Babamıza olan sevgimizin ya da sevgisizliğimizin göstergesidir.

 

Yeşaya’da bahsi geçen Siyon kızları kutsallık örneği olmaları gerekirken kibirli olmuşlardı. Bir insan gurur ruhuna kapıldığında bunun sebebi ne olursa olsun Yüce Rab’den uzaklaşır (Süleyman’ın Özdeyişleri 16:18). İsa kendisinden yumuşak huylu ve alçakgönüllü olarak bahsetmiştir (Matta 11:29). Mesih’in bedenine ait olan insanların sahip olması gereken en önemli nitelikler bunlardır (Romalılar 8:9).

 

Güzelliği, eğitimi, maddi durumu, kökeni ya da Rab’bin kendisine verdiği armağanlardan dolayı kibre kapılanlar en kötü durumdakilerdir. Kimse kendisini başkasından üstün göremez. Ayrıca Rab kime daha çok verilmişse ondan daha çok isteneceğini de söylemiştir (Luka 12:48). Bizi yükselten ve bize veren Rab’dir; bunu da kendisine daha iyi hizmet edebilmemiz için yapar.

 

Peygamber burada insanları burnu havada bir şekilde yürümemeye çağırıyor. Kimse kendisini bir başkasından daha üstün görmemelidir. Siyon kızları bugün birçok insanın yaptığı bir yanlışı yapmış, gururlanmamaları gereken miktarda gururlanmışlardır. Alçakgönüllülük her koşulda en iyi olanıdır. Kendisini başkalarından daha üstün gören insanlarla karşılaşmak korkunç bir şeydir.

 

Ayette göz kırpmaktan da söz ediliyor; bunu da insanın komşusuna karşı her türlü yanlış bakışı olarak düşünebiliriz. Mesela başkalarından daha yakışıklı olmadığı halde diğerlerini bazı kusurlarından dolayı kendisinden daha aşağı görüyor. Ama aynı zamanda kimsenin kendi kusurları hakkında yorum yapmasından hoşlanmıyor. Eğer komşunuza baktığınızda onu daha önemsiz ya da aşağı görüyorsanız Rab’be ait olmak isteyen birinin yapmaması gereken bir şeyi yapıyor, başkalarına kötü gözle bakıyorsunuzdur.

 

Her kadın erkeklerin ilgisini çekmek için nasıl yürüyeceğini bilir. Ama Rab’bin kızlarının asla böyle şeytani hareketler yapmamaları gerekir. Vücutlarını uygun şekilde örtecek kıyafetler satın almaları ve başka insanlarda şehvetli düşünceler uyandırmamaları gerekir.

 

Yüreğine günaha götüren bir istek girdiğinde insan kötülüğe doğru koşar. Rab’bin kızları bu nedenle Babamızdan bu tür ayartılardan kendilerini kurtarmasını istemelidir; aksi halde bu ayartılar zinaya götürür ve kurtuluşun kaybedilmesine yol açar.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares