Günün Mesajı

17/07/2017 - DÜŞMANA KARŞI UYANIK OLUN!

“O sırada Hizkiya’nın hastalanıp iyileştiğini duyan Baladan oğlu Babil Kralı Merodak-Baladan, ona mektuplarla birlikte bir armağan gönderdi.”

Yeşaya 39:1

Düşman asla uyumaz ve asla hayatınıza tuzaklar kurmayı bırakmaz. Her zaman etrafınızda dolaşır ve size sıkıntı verebilmek için hayatınıza girme yolları arar (1. Petrus 5:8). Bazen dostunuz gibi görünerek yanınıza yaklaşır. Mesela Rab’bin bilge bir hizmetkarı olarak bilinen Kral Hizkiya’ya olan buydu. Hizkiya, Babil Kralı ile yanlış bir arkadaşlık kurdu. Oysa bu “arkadaşının” tek amacı Hizkiya’nın gücünü ele geçirmekti. Niyetleri Rab’bin halkının iyiliğine yönelik değildi.

 

Düşmanın stratejileri çeşitlidir. Hayatınıza belki yaşadığınız bölgeden, belki kilisenizden, belki iş yerinizden size yardım etmeye çok istekli gibi görünen birini yollar; ama bu kişi yüreğinde kötü niyetler beslemektedir. Birini kandırmak için kendisi gelmeyip başkasını göndermek eski bir numaradır. Bu yüzden uyanık olmak her zaman akıllıca olur çünkü göz açıp kapayıncaya kadar şeytan harekete geçebilir, kirli amaçlarını gerçekleştirebilir.

 

Şeytan kimseyi sevmez. Eğer size bir tür “iyilik” yapmış gibi görünüyorsa mutlaka daha sonra onun faturasını size gönderir. Armağanlardan sonra fatura ile karşılaşırsınız. Bu yüzden düşmandan hiçbir armağanı kabul etmemelisiniz. Bazı insanlar bir “aziz”e dua etmekte ya da kendileri bir şey istemedikleri sürece büyücülükten bir şeyler almakta sakınca görmüyorlar, bu şekilde bir sorumlulukları olmadığını düşünüyorlar. Ama bu yanlış bir fikir! Düşmanın verdiği her türlü armağanın karşılığında büyük bir bedel öderiz.

 

Asla hayatınızı Rab dışında birisine açmamalısınız. Rabbimiz iyidir ve tüm vaatlerini sevgiyle gerçekleştirir. Şeytan bizden nefret eder ve hayatımıza gönderdiği hizmetkarları onun şeytani planlarını gerçekleştirmek için sinsi stratejilerle bize yaklaşırlar.

 

Uyanık olun ve dua edin ki ayartılmayasınız. Yanlış yola girmiş kardeşlerimiz bizi yozlaştırmak için kullanılabilirler. Bu işin sırrı her zaman gözlerini Rab’bin Sözüne çevirmektir. Herhangi bir teklifi kabul etmeden önce ya da hayatınızda birisi karşınıza çıktığında dua ruhu ile Rab’bin Sözünü arayın ve karşınızdaki durumun Rab’den mi yoksa tuzak mı olduğunu doğrulayın. Ağacı meyvesinden tanırsınız (Matta 7:20). Rab’bin elçileri olduğunu söyleyenler doğal bir şekilde Rab’bin sözlerini konuşurlar.

 

Size sunulan tekliflerin büyüklüğü fark etmez; büyük de olsa, küçük de olsa her zaman konuyu dua ve yakarış ile Yüce Rab’bin önüne getirmelisiniz. Rab hiçbir zaman uyumaz. Bizi yönlendirir çünkü biz onun özel mülküyüz. Hiçbir ayartının sizi sürüklemesine izin vermeyin. Eğer kötü şeyler başınıza gelirse bu hayatınızı mahvetmeye çalışan kötü bir ruhun saldırısıdır. Şeytan size asla yardım etmeyecektir.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares