Günün Mesajı

18/07/2017 - KUSURLU HİZMETKARLAR

“Kâhin Harun’un soyundan bu kusurlara sahip hiç kimse RAB için yakılan sunuyu sunmak üzere sunağa yaklaşmayacak. Çünkü kusurludur. Tanrısı’na yiyecek sunusu sunmak üzere sunağa yaklaşamaz.”

Levililer 21:21

Yasa döneminde fiziksel kusuru olan kimse kahinlik yapamazdı. Geçmişte olanlar bugün bizim için örnektirler. Bu kısıtlama bugün de hizmetimiz için iyidir. Bugün önemli olan fiziksel kusurlar değil, ahlaki ve ruhsal duruşumuzdur. Yüksek ahlak standartları olmayanlar Mesih’in sunağına yaklaşıp onun halkını bereketleyemezler. Rab kutsaldır ve onu temsil edenlerin de kutsal olmaları gerekir (1. Petrus 1:16).

 

Ahlaki ya da ruhsal kusuru olan birinin Rab’bin sunağına yaklaşmasına izin verenler hizmetin kutsallığına ya da daha kötüsü, Yüce Rab’bin kutsallığına inanmıyor demektir. Pastörlerin kilise ile ilgili konularda Rab’bin yönlendirişini alması ve onları olup bitenler hakkında bilgilendirmesi gerekir. Çocukları taciz eden, komşusunun ya da onun ailesinden birinin kutsallığını ihlal edenler, kilisenin parasını çalanlar ya da buna benzer kusurlar işleyenler derhal Rab’bin hizmetinden uzaklaştırılmalıdır. Rab işinde kirli araçlar kullanmaz.

 

Gerçek şu ki bu günahlardan herhangi birini işleyenler Kutsal Ruh’un sesine kulaklarını kapatmıştır; çünkü Kutsal Ruh onları yanlışları hakkında devamlı uyarır. Çılgınca davranışlarda bulunarak şeytanın kendilerini kullanmasına izin verirler. Eğer samimi ve içten bir şekilde tövbe etmezlerse bu insanlar eski günahlarına geri dönerler. Böyle insanların karakter kusurları vardır ve bu yüzden Babamızdan korkmazlar. Ama böyle kusurları olanlar Rab’bin hizmetinde çalışamazlar.

 

Rab’be hizmet edebilmek için gereken şartlar bugünlerde daha zordur. Yüce Rab’bin Pavlus aracılığıyla 1. Timoteos 3. Bölümde ve Titus 1. Bölümde açıkladığı listeyi okumalısınız. Bir hizmette yer almak isteyenlerden neler beklendiğini orada görebilirsiniz. Peki yanlış yollarda olan bazı insanlar o göreve çağırılmamışlar mıydı? Evet; ama Yahuda İskaryot gibi düşmanın kendilerini sürüklemesine izin verdiler. Bu yüzden de kutsal görevde yer alma haklarını kaybettiler.

 

Kusurlu kişilerin kutsal hizmetlerde yer almalarına izin veren önderlere gelince; onlar da Rab’bin önünde hesap verecekler. O zaman onların yerinde olmak istemezdim çünkü yaşayan Rab’bin karşısında hesap vermek korkutucudur (İbraniler 10:31). Peygamber Yeremya Rab’bin işini dikkatsizce ya da hilekarlıkla yapanları azarlamıştır (Yeremya 48:10).

 

Kutsal ekmeği yalnız kutsal eller sunabilir. Kirli bir hizmetkarın Rab’bin sunağında rahatça çalışmasına izin verildiğinde birçok insanın kurtuluşu tehlikeye girer. Rab’bin işine utanç getirene yazıklar olsun! Onlar boyunlarına bir değirmen taşı bağlayıp denize atlasalar kendileri için daha iyi olur (Markos 9:42).

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares